понеділок, 04 липня 2022 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни підступно вдарили ракетою по школі в Харкові: показали руйнування
16

Ранковий обстріл Харкова 4 липня
Фото: ДСНС
Ранковий обстріл Харкова 4 липня
Ранковий обстріл Харкова 4 липня
Ранковий обстріл Харкова 4 липня
Ранковий обстріл Харкова 4 липня

Сьогодні о 4:00 російські окупанти завдали підступного ракетного удару по Шевченківському району Харкова.

За ціль терористи обрали загальноосвітню школу, заявив у понеділок вранці голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Зараз рятувальники розбирають завали. Постраждалих немає, у гімназії нікого не було", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої на Харківщині: ЗСУ придушили штурм окупаційних військ

На території області ворог упродовж доби гатив по містах і селах Харківського, Ізюмського й Богодухівського районів. Внаслідок обстрілів зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, гаражі тощо.

Упродовж доби в області від дій окупантів загинули троє жителів села Безруки Дергачівської громади. Населений пункт росіяни обстрілювали з артилерії. Поранено шістьох людей.

"Добу російські окупанти намагалися вести наступ на село Прудянка на Харківському напрямку. Ворог зазнав втрат і відступив. У районі Ізюма противник веде наступ в напрямку Богородичного, Мазанівки й Долини", – додав Синєгубов.

Російські військові продовжують вести наступальні операції на північ від Харкова. Це вказує на те, що Кремль має амбіції щодо територій, крім Донецької та Луганської областей, вважає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Росія може спробувати ще раз піти в наступ на Харківщину, оскільки регіон і обласний центр є принциповою метою для російських військ. Водночас Харків і область готові до можливого наступу росіян.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни підступно вдарили ракетою по школі в Харкові: показали руйнування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі