вівторок, 30 серпня 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни масштабно ударили по центру Харкова: є загиблі та поранені (оновлено)

Росіяни масштабно ударили по центру Харкова: є загиблі та поранені (оновлено)
У Харкові пролунали вибухи. ФОТО: Telegram-канал Труха

Окупанти обстріляли з артилерії центр Харкова. Попередньо відомо про вісім "прильотів".

Загарбники накрили велику площу, повідомив у своєму Telegram-каналі харківський міський голова Ігор Терехов.

"Артилерійський обстріл центральної частини міста. Попередньо вісім прильотів. Достатньо великий квадрат. Поки знаємо про пожежу в одному із найулюбленіших місць відпочинку харків'ян. Прилетіло іще до одного місця відпочинку – вибиті вікна в навколишніх будинках", – написав Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Миколаєву 16 ракет С-300: подробиці й фото наслідків

Очільник харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив щонайменше про одну людину, яка отримала поранення.

"Російські окупанти обстріляли центральні райони Харкова. Є руйнування, щонайменше 1 людина зазнала поранення. Інформація уточнюється", – заявив чиновник.

За кілька хвилин Синєгубов заявив про чотирьох загиблих і чотирьох поранених унаслідок обстрілу.

"Внаслідок обстрілу центральної частини Харкова загинуло щонайменше 4 людини, ще 4 поранені. Інформація уточнюється", – написав.

ОНОВЛЕНО на 10:46

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив уже про п'ятьох загиблих і сімох поранених людей.

Telegram-канали поширюють інформацію, що після вибухів над першою столицею піднялися клуби чорного диму. Також показують на відео наслідки "прильотів"

Вибухи у місті було добре чути багатьом харків'янам, повідомляють очевидці у соціальних мережах.

Приліт снарядів стався біля однієї з п'ятиповерхівок у центрі Харкова, додали у мерії. Там спалахнула пожежа. Тому кількість жертв може збільшуватися. Зараз на місці працюють усі екстрені служби.

Увага! Відео 18+

Харків був однією з головних цілей росіян із перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши взяти місто, загарбники перейшли до тактики терору - у перші тижні агресії обстрілювали місто з літаків, скидали на нього бомби, били із артилерійських установок. Найбільше руйнувань завдали спальному району Північна Салтівка.

В останні тижні російські терористи обстрілюють першу столицю практично щодні. Б'ють із реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі та житлових будинках. Також окупанти гатять і по іншим населеним пунктам Харківської області. Через це влада може оголосити обов'язкову евакуацію з регіону.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масштабно ударили по центру Харкова: є загиблі та поранені (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі