субота, 13 липня 2024 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують нові атаки на Вовчанськ

Росіяни готують нові атаки на Вовчанськ
Росіяни продовжують атакувати в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ Харківської області. Фото: AP

Росіяни продовжують атакувати в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ Харківської області.

Крім того, вони готують нові атаки. Як повідомляє Оперативно-тактичне угрупування "Харків", ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 мсп 47 мсд та 138 омсбр 6А до атак у Вовчанську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ЗСУ зможуть перейти в контрнаступ - прогноз аналітиків

Водночас наші війська продовжують заходи з посилення стійкості оборони. Ворог наніс в напрямку позицій ЗСУ 19 авіаційних ударів, завдав 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів.

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) склали 112 осіб. Ворог також втратив знищеними та пошкодженими 2 танки, 1 ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, 1 засіб ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА.

Знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції БПЛА.

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 149 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 64 авіаудари із використанням 94 КАБів. Ворог також здійснив майже 5000 обстрілів, зокрема, 143 - із реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 13 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують нові атаки на Вовчанськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі