четвер, 21 липня 2022 14:10

РФ добровільно не піде із зайнятих позицій. Попереду важка зима – Синєгубов

РФ добровільно не піде із зайнятих позицій. Попереду важка зима – Синєгубов
Синєгубов розповів, що військові РФ не збираються відступати з території Харківщини. Фото: УП

Війська Російської Федерації намагаються втримати свої позиції на Харківщині. Добровільно вони не залишать регіон.

Збройні сили України намагаються вибивати ворога з території області. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

Військові Росії не збираються відступати з Харківської області.

"Ми це розуміємо з самого початку масштабної агресії, ми до цього готуємося. Із травня ворог не захопив нової території ані метра", – зазначив Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія обстріляла мечеть у Харкові, поки Путін просив Іран зброю – Подоляк

Проте Збройні сили України намагаються просуватися уперед і тримають зайняті позиції.

"Наші збройні сили свої позиції тримають і навпаки – намагаються просуватись уперед, але ворог зосередив свою увагу саме на обороні власних позицій. Добровільно він звідси, з Харківщини, не йде, і наші збройні сили ціною власного життя, дійсно, виборюють кожен метр нашої території", – розповів голова Харківської ОВА.

І додав, що в тимчасово захоплених містах опалювальний сезон буде складним. Тому керівництво області намагається організувати евакуацію.

"Кожен населений пункт – своя історія. Наприклад, місто Ізюм. Там немає жодних комунальних послуг, немає світла, зв'язку, інтернету. І, звичайно, людям буде найважче в опалювальний сезон. Ми над цим працюємо. Зараз знову запитали щодо офіційної евакуації з цього населеного пункту, чекаємо на результати переговорів", – повідомив керівник області.

Внаслідок обстрілу Харкова загинули двоє людей.

Ще 17 поранено. Один з поранених – співробітник патрульної поліції.

Зараз ви читаєте новину «РФ добровільно не піде із зайнятих позицій. Попереду важка зима – Синєгубов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі