вівторок, 19 березня 2019 04:15

Ресторатор розповів, як стати успішним в бізнесі

Ресторатор розповів, як стати успішним в  бізнесі
Gazeta.ua Валерий Северчук поделился опытом, как открыл успешный бизнес

Вінницький ресторатор Валерій Сіверчук поділився досвідом, як відкрив успішний бізнес у місті. Співвласник двох кав'ярень та трьох ресторанів за освітою – хірург.

"Моя перша освіта це медицина, далі був перехідний період, коли був прорабом і дизайнером два роки, потім був тур-агентом і намагався все робити краще за інших. Потім я пішов служити в АТО. Зараз вже ресторатор", - так він сам ділить своє життя на різні періоди. Але переконує, що ніколи не боявся розпочинати спочатку", - розповідає Валерій Сіверчук.

Коли чоловік організував туристичну агенцію, то багато подорожував, але завжди повертався до України.

"Люди, це головне надбання будь-якої країни. Я живу серед людей, з якими мені цікаво спілкуватись. І хочу щоб навколо мене жили гарні й цікаві, дбайливі і люблячі люди, що цінують свою країну і своє місто. Тому я тут!", - пояснює.

Аби бізнес став успішним, слід йти в ногу з трендами та слідкувати за локаціями.

"Також потрібно розуміти для кого створений заклад. Як раніше, для всіх нині заклади не працюють. Власник має чітко уявляти свого клієнта. Перший мій заклад "Батискаф" - рибний ресторан. Відкрив його тому, що люблю рибу та вишукану кухню. Заклад розташований в людному місці, але він не на щодень. Морепродукти досить дорогі. Але людям, які слідкують за фігурою, буде корисно поїсти якісних рибних продуктів, - пояснює Сіверчук. - В "Червоному цепеліні" я з родиною буваю найчастіше. Це якраз заклад на щодень і там є все, що любите. Найулюбленіші — піцца й бургери. Але тут можна спокійно замовити і картоплю з котлетою. А от останній заклад — грузинський ресторан "Факторі" створив лише тому, що дуже люблю Грузію. В закладі шеф-кухар етнічний грузин, кухар теж звідти. Тричі на тиждень грає грузинська музика. Тобто несемо не лише їжу, а й культуру й поведінку самих грузинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб з сусальним золотом та суп з раків — Борис Сиченко здивував вечерею

Сіверчук переконаний, що вдосконалювати гастрономію у Вінниці є куди. Зараз працює над першою у місті десертною "Мус-Мус".

"Нещодавно я повернувся з Києва і зрозумів, що наші десерти сильно уступають столичним. Зайшов у супермаркет, а на полицях десерти дуже шкідливі: мука, багато цукру, креми і їх досі вимірюють на кілограми. Для мене десерт це у першу чергу враження. Він повинен дивувати незвичним смаком, подачею та враженнями".

Вечеря-батл. Таку незвичну презентацію зробив шеф- кухар ресторану морепродукти Батискаф Резо Теймуразов.

Зараз ви читаєте новину «Ресторатор розповів, як стати успішним в бізнесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі