четвер, 17 жовтня 2019 14:59

Рак грудей усе частіше знаходять у чоловіків та підлітків

Рак грудей усе частіше знаходять у чоловіків та підлітків
Треба слідкувати за грудьми. Фото: nauka.vesti

Лікарі-онкологи усе частіше реєструють рак грудей у чоловіків та підлітків. У жінок ця хвороба на першому місці у загальній структурі злоякісних пухлин.

Щорічно в Україні реєструється понад 16 тисяч нових випадків раку молочних залоз, з них 24,5 % складають жінки репродуктивного віку, повідомляють на сторінці Волонтерського загону "Єдність" Української медичної стоматологічної академії.

Кожного року понад 7,8 тис. жінок помирають, із них - 20 % у репродуктивному віці. За останні 30 років рівень захворюванності на рак грудей зріс в 2,5 рази.

20 жовтня в Україні святкують День боротьби із цим захворюванням. Принагідно до цього 17 жовтня у Полтаві провели акцію "Рожева стрічка". Студенти медакадемії роздали листівки із попереджувальною інформацією, а також розповіли, хто в групі ризику, як діагностувати рак грудей і яка профілактика.

У групу ризику потрапили жінки, що не народжували, які завагітніли у 30 років і старше, мають маму, бабусю, сестру чи тітку, що хворіли чи хворіють на РМЗ. Також у небезпеці жінки з раннім початком менструацій, із пізньою менопаузою. Окрім цього, потрапляють ті, хто страждає на ожиріння, цукровий діабет, гіпертонічну хворобу. Не радять і палити, зловживати алкоголем.

Тривожними симптомами є виділення з сосків, втягнення соска, зміна кольору шкіри, ущільнення в грудях. Також треба перевіряти лімфовузли, аби ті не збільшувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не варто користуватися туалетним папером - Супрун розповіла про геморой

У Дніпрі 3 жовтня жінка випадково випала з вікна квартири на 2-му поверсі.

За словами свідків, жінка була голою та нетверезою, повідомляє Информатор.

Зараз ви читаєте новину «Рак грудей усе частіше знаходять у чоловіків та підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі