четвер, 19 жовтня 2017 04:15

"Позичте, перепозичте" - чиновниця примушує підлеглих здавати гроші потерпілим від вибухів у Калинівці

Автор: nv.ua
  Держслужбовців змушують здавати гроші постраждалим у Калинівці
Держслужбовців змушують здавати гроші постраждалим у Калинівці

У Вінниці в Лівобережному центрі зайнятості розгорівся скандал по збору благодійних коштів на допомогу постраждалим від вибухів у Калинівці та Павлівці. Кожний працівник має здати 50 грн.

Працівники центру записали розмову з керівником на диктофон, де чиновниця наполягає на здачі грошей, повідомляє Vlasno.info.

"Хочемо мати вибір: здавати по 50 гривень, більше чи менше. Або не здавати на Калинівку узагалі, а більшу суму віддати на лікування онкохворій людині. Але вибору у нас немає. Директорка усім сказала здати гроші, а хто не погоджувався, викликала до свого кабінету і принижувала", - запевняє один з працівників.

На записі чути, як керівниця Олена Лутохіна каже, що не потерпить, коли одна людина ставить себе вище усього колективу. А потім радить, у кого немає коштів – позичати або ходити пішки.

"Можна позичити, перепозичити. Ну, якщо на те пішло, зайвий раз не поїхати додому трамваєм, а піти пішки, – радить жінка.

Чиновниця заявляє, вказівка обов'язково здавати гроші надійшла з обласного центру зайнятості. Очільниця обласного центру зайнятості Галина Скоковська здивована, що посилаються на неї.

"Цей лист взагалі нікого ні до чого не зобов'язує. До мене звернулася голова профкому з проханням підписати звернення до наших співробітників, щоб вони допомогли колегам з Калинівки і Павлівки. У цьому листі йдеться про добровільну і посильну участь у зборі благодійних коштів. Жодного примусу не було. І тим більше, визначення суми. Завданням керівників було лише донести до працівників цю інформацію", – зазначила Галина Петрівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі знали, що арсенал рване" - показали жахливі руїни на місці будинків

Сама ж Олена Лутохіна пояснила, що до них звернувся профком. Саме він визначив здавати по 50 гривень постраждалим у Калинівці.

"Вся служба зайнятості підтримала наших колег і кожен центр зайнятості визначався по сумі. Ми теж визначились: по 50 гривень з кожного. Були випадки, коли здавали менше 20-30 гривень. Більша частина нашого колективу працює тривалий час і треба підтримати колег, бо у нас зарплати дуже низькі. У нас тут ніхто нікого не катує, руки не викручує. Це благодійна акція. Як це можна примусово? Я що до них у гаманець лізла?" – прокоментувала Олена Лутохіна.

26 вересня вибухнув найбільший склад боєприпасів в Україні — 48-й арсенал Міністерства оборони. Розташований поблизу райцентру Калинівка Вінницької області.

Евакуювали майже 30 тисяч жителів Калинівки та найближчих сіл. Вони повернулися до домівок за 2 доби. Найбільше постраждала Павлівка. Там майже кожний будинок потребує ремонту. Там ударною хвилею у помешканнях повибивало вікна та двері. Стіни трісли.

Зараз ви читаєте новину «"Позичте, перепозичте" - чиновниця примушує підлеглих здавати гроші потерпілим від вибухів у Калинівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі