пʼятниця, 12 січня 2024 23:57

Повідомили про два фактори, які загрожують енергосистемі України

Повідомили про два фактори, які загрожують енергосистемі України
Розповіли про реальний стан енергосистеми України. Фото: УНІАН

Українська енергосистема за пів зими показала свою стійкість.

Критично вплинути на неї можуть лише два фактори - це стихійні лиха та масована атака РФ, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю для ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли про стан енергосистеми після масованої атаки ворога під час похолодання

"На жаль, у нас були складні погодні умови в певних регіонах і дійсно були пориви, які впливали на електропостачання", - зазначив міністр енергетики.

Також він назвав другу загрозу - це масовані атаки РФ.

Навіть у випадку масованих російських ударів в енергосистемі України не буде колапсу.

Саме періоди похолодання росіяни вибирали перед своїми масованими атаками, розповів голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Низькі температури - це випробування для будь-якої енергосистеми. Для того, щоб пройти цей складний період без відключень, необхідно виконати дві умови. Насамперед - залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які зараз перебувають в поточних ремонтах. Окрім того, потрібно у повному обсязі використати 1700 мегават технічної можливості імпорту, яку Укренерго відкрило наприкінці минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про два фактори, які загрожують енергосистемі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі