пʼятниця, 12 серпня 2022 11:00

Перекриє 100% потреб країни: на Закарпатті виявили "колосальний пласт" солі в родовищі

Перекриє 100% потреб країни: на Закарпатті виявили "колосальний пласт" солі в родовищі
Буштинське родовище на Закарпатті може забезпечити потреби країни в солі на 100% – Віктор Микита. Фото: facebook.com/Віктор Микита

У Закарпатській області готується прийняти естафету найпотужнішого виробника солі в Україні.

Ідеться про Буштинське соляне родовище, що може забезпечити потреби країни на 100%. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Віктор Микита в Facebook 11 серпня.

За його словами, з родовища можна добувати до 150 тис. т солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

"Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів", – додав Микита.

Вже почали інженерні роботи з будівництва під'їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників тощо. Також закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є вісім ознак: як дізнатися, що ви їсте забагато солі

"За інформацією фахівців, вже через шість місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100 відсотків потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон", – зазначив Микита.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення, додав посадовець.

"Ми надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися", – підсумував він.

Організму шкодять нестаток солі і її надлишок. Дефіцит солі може спричинити головні болі, запаморочення, зниження тиску. Фахівці радять знати міру. Безпечна кількість солі – 7 г на добу.

Краще обирати йодовану, тому що на наших теренах людям бракує йоду.

Зараз ви читаєте новину «Перекриє 100% потреб країни: на Закарпатті виявили "колосальний пласт" солі в родовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі