вівторок, 16 серпня 2016 16:29

Перед мерією вивішали бойові прапори України
11

Волонтерка Катерина Валевська привезла до Вінниці 185 українських стягів, щоб об'єднати людей в час війни.

Сьогодні жінка розвісила прапори на Майдані Незалежності перед мерією, пише vinnitsa.info.

Збирати бойові обереги жінка почала ще під час Революції Гідності, коли брала участь у подіях на Грушевського та Інститутській. Там втратила власного брата.

"Акція розпочалася 14 вересня 2014 року. Сотий прапор я приєднала біля підніжжя Говерли. Після цього написала звернення до Президента України, щоб мені надали приміщення в діючому музеї в Карпатах. Отримала 30 квадратних метрів, передала туди жовто-блакитні прапори. Чому вони знову подорожують Україною? Бо перед Новим роком я поїхала в "Айдар" під Горлівку і мені хотілося прикрасити цю війну чимось особливим. Промайнула думка: "Їдь, бери прапори!". Так і зробила. В новорічну ніч вони розвівалися на передових позиціях".

Читайте також: У парку Полтави розгорнули 144 українські прапори

Ці прапори пройшли всю передову, лінії фронту. На них побажання миру в рідній Україні. Це Велика українська хода на честь Героїв Майдану і АТО. Останній стяг приєднають в День нашої перемоги.

"Не всі обласні центри діляться власними прапорами. А Вінниця стала п'ятою, хто не пошкодував стяга. Надіслали прапор представники української діаспори в Німеччині. Незабаром прибуде стяг з Англії та Америки" - додала жінка.

Зараз ви читаєте новину «Перед мерією вивішали бойові прапори України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі