неділя, 20 листопада 2022 09:57

Відступ росіян з-під Херсона демонструє покращення в командуванні армії РФ – британська розвідка

Відступ росіян з-під Херсона демонструє покращення в командуванні армії РФ – британська розвідка
Російські війська під командуванням генерала Сергія Суровікіна діють більш ефективно, вважаю у міноборони Великої Британії. Фото: скріншот з відео

Відступ російських сил з правобережжя Херсонщини був набагато організованішим, на відміну від інших випадків масштабного відступу росіян в Україні.

Можливо, це є заслугою кращого командування нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна. Про це заявили в міноборони Великої Британії у Twitter з посиланням на свої розвіддані.

"Нещодавній відступ РФ із західної частини Херсонщини здійснювався досить впорядковано, порівняно з попередніми масштабними відступами росіян протягом війни. Лік техніки, втраченої під час відступу, йде на десятки, а не сотні, і чимало залишеного російські військові пошкодили, щоб техніка не дісталася українським військовим. Це відносний успіх, що може бути частково пов'язано з більш ефективним, єдиним оперативним командуванням під керівництвом генерала Суровікіна", – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війну ми програли"– як наближені до Путіна реагують на "здачу" Херсона

Водночас у російських силах все ще залишаються проблеми з адекватним керівництвом у нижчій і середній ланках. Також продовжується практика приховування реального стану справ, наголосили у британському відомстві.

"Сили все ще розколоті через погане керівництво молодшого та середнього рівня та культуру прикриття", – наголосили в огляді.

Як приклад розвідка назвала інцидент, що стався з російськими військовими Східного округу. Дві роти після загибелі їх командира втекли з поля бою. Інші російські офіцери, ймовірно, збрехали про це, намагаючись приховати інцидент.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це "маневром".

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента РФ Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого. На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.

Зараз ви читаєте новину «Відступ росіян з-під Херсона демонструє покращення в командуванні армії РФ – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі