середа, 01 червня 2022 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти відступають. Почали підривати мости" - Кім про контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

"Окупанти відступають. Почали підривати мости" - Кім про контрнаступ ЗСУ на Херсонщині
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Фото: facebook.com/VitaliiKimODA

Російські окупанти бояться контрнаступу Збройних сил України на Херсонщині.

Відходячи, загарбники підривають інфраструктурні об'єкти, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні 1 червня, передає Gazeta.ua.

"Позавчора ще (30 травня. - Gazeta.ua) міст підірвали у Давидовому Броді. Про що це говорить? Це говорить передусім про те, що окупанти бояться контрнаступу і відступаючи вони підривають мости. Вони бояться прориву наших ЗСУ. А ми не боїмося, ми їх підтримуємо", - сказав Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США прокоментували контрнаступ ЗСУ під Херсоном

Додав, що на Миколаївщині посилилися обстріли. Є нові жертви та руйнування. Та попри це, обласний центр оживає:

"Люди починають ремонти робити. Ми також закупляємо купу будівельних матеріалів для відновлення зруйнованих будинків", - додав голова області.

Кім закликав мешканців Миколаєва почекати з ремонтами своїх зруйнованих осель ще два-три тижні, поки "ЗСУ відштовхнуть окупантів". За словами голови ОВА, зараз триває активна фаза, тож є ризик нових руйнувань.

29 травня стало відомо, що українські захисники пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку і вже просунулися на 9 км. Окупантів вибивають з третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше.

Унаслідок контрнаступальних дій на півдні ворог зазнав суттєвих втрат і зайняв оборону на невигідних позиціях.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти відступають. Почали підривати мости" - Кім про контрнаступ ЗСУ на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі