середа, 25 травня 2022 16:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагалися наступати на Харківщині - хочуть повернути втрачені позиції

Окупанти намагалися наступати на Харківщині - хочуть повернути втрачені позиції
25 травня російські загарбники намагалися наступати на Харківщині. Фото: Генштаб ЗСУ

25 травня російські загарбники намагалися наступати в напрямку кількох населених пунктів на Харківщині.

Зокрема, окупанти намагалися здійснити наступ у напрямку сіл Тернова, Руські Тишки і Питомник. Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу.

"Українські воїни відбили кілька спроб російських окупантів просунутися в напрямку села Довгеньке Харківської області та села Богородичне на Донеччині. Ворог шукає спроби віднайти слабкі місця у системі оборони наших військ. До цього активно залучає артилерію й армійську авіацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився в Ужгороді, вбивати приїхав на Харківщину - назвали ім'я ще одного російського командира

За його словами, на Харківському напрямку росіяни зосередилися на утриманні займаних рубежів та районів. Крім того, вони намагаються не допустити подальшого звільнення українськими захисниками тимчасово захоплених територій.

Також Мотузяник повідомив, що російські окупанти збираються відновити наступ на Слов'янськ на Донеччині.

На звільненій території Харківщини українські воїни зібрали 63 тіла російських загарбників. Їх можуть обміняти на живих чи загиблих українських бійців.

Команда українських військових шукає та збирає тіла окупантів після вигнання військ Російської Федерації. Із Циркунів, Малої Рогані та Ольхівки зібрали 63 тіла: вони вже пройшли повний опис і зараз зберігаються в одному з рефрижераторів Укрзалізниці в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагалися наступати на Харківщині - хочуть повернути втрачені позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі