вівторок, 15 березня 2022 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти придумали, як обходити українські системи ППО - The New York Times

Окупанти придумали, як обходити українські системи ППО - The New York Times
ФОТО: pixabay.com

Росія прикріплює до своїх балістичних ракет "Іскандер-М" спеціальні "ракети-обманки". Вони відволікають на себе українські засоби протиповітряної оборони і дають можливість основним снарядам влучати у ціль.

"Обманки" завдовжки біля 30 см. Вони виділяють багато тепла і тому радари ППО сприймають їх за основну ціль, повідомляє The New York Times з посиланням на анонімні джерела.

"На ядерних ракетах подібні "цілі-обманки" вже ставляться півстоліття", - заявили виданню неназвані американські військові чиновники.

Із початку війни Росія випустила по Україні вже більше 900 крилатих і балістичних ракет. Окупанти часто стріляють по житловим масивам українських міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія запускає ракети з кораблів, які будували в Україні

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти придумали, як обходити українські системи ППО - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі