четвер, 30 червня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Одещина повністю звільнена від окупантів – Братчук

Одещина повністю звільнена від окупантів  – Братчук
Одещина - це Україна. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України повністю звільнили Одеську область від російських окупаційних військ. Захисники зачистили селище Біле Ізмаїльського району.

Воно розташоване на острові Зміїний. Про це розповів речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram 30 червня.

"Слава Україні! Це буде найкоротше відео за час широкомасштабного вторгнення. Вітаю Одеську область з повним визволенням від російських окупантів. Дай Боже так у всій країні. Слава ЗСУ! Слава Україні! Слава нації! Смерть ворогам", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пояснили, чому звільнення Зміїного важливе для українців

Уранці 30 червня нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що острів Зміїний покинули російські загарбники. Пізніше Оперативне командування "Південь" підтвердило цю інформацію. Залишки російського гарнізону евакуйовували двома катерами в ніч на 30 червня. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував усім причетним до звільнення Зміїного.

Звільнення Зміїного було багатоетапною військовою операцією ЗСУ, що тривала від лютого. За період окупації острова збройні сили ворога зазнали втрат у техніці й живій силі.

Своєю чергою міноборони РФ назвало втечу окупантів з острова "кроком доброї волі".

Окупанти захопили Зміїний 24 лютого в день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Одещина повністю звільнена від окупантів – Братчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі