вівторок, 11 лютого 2014 20:00

Новий очільник Вінницької обласної міліції з журналістами зустрівся аж через тиждень після призначення
1

Фото: Фото: Анна Бова

11 лютого новий начальник УМВС у Вінницькій області Олег Школьний вперше зустрівся з місцевими ЗМІ. Основне питання, яке цікавило журналістів - переслідування та арешти вінницьких "євромайданівців".

"По справі захоплення будівлі обласної ради та адміністрації жодна людина не арештована і жодна не утримується під вартою. Всі шестеро, яким оголошено про підозру у справі знаходяться під домашнім арештом. Поки до 17 лютого діє закон про амністію, жодна справа не буде передана до суду. В суботу було кілька санкціонованих обшуків, під час одного з таких виник інцидент між правоохоронцями та підозрюваним. Ми розбираємося з цією справою. Розглядаємо дії обох сторін", - розповів Олег Школьний.

Полковник також зазначив, що всі проблеми треба вирішувати мирно. Проте, відійшов від теми, коли запитали про силовий розгін демонстрантів у разі нових захоплень адмінприміщень в області.

"Якщо вже люди виходять на майдан, то в них є певні проблеми, і їх треба вислухати. Але все треба вирішувати цивілізовано. Мені боляче було дивитися, як стояли дев'ятнадцятирічні хлопці-сержанти, а їхні однолітки били їх. Треба говорити, а не гамселили один одного чим попало", - додав Школьний.

Переведення із апарату Міністерства внутрішніх справ до Вінниці Школьний не вважає пониженням у посаді.

"Є наказ, маю його виконати. Якби не подобалася ця посада - одразу б написав рапорт, що не згоден на переведення. Мені довірили область, маю показати реальну роботу. На сьогодні в області високий рівень крадіжок, збільшення кількості ДТП, в тому числі з летальними випадками. Вивчаю ситуацію, чому так. Будемо працювати задля дотримання і захисту прав громадян. На те, щоб міліція Вінницької області виконувала свої функції у повному обсязі", - сказав Школьний.

На останок Олег Школьний розповів про сім'ю та про те, як влаштувався у Вінниці.

"Родина залишилася у Києві. Маю 20-річну доньку та 23-річного сина. До речі, минулого року він одружився із дівчиною з Тульчинського району, тоді й було моє перше знайомство з Вінниччиною. У Вінниці я маю службове помешкання, користуюся службовим автомобілем "Тойота". Коли стану вінничанином, можливо винайму тут житло".

Нагадаємо, полковника Олега Школьного на посаду призначили 4 лютого. До того він очолював Департамент боротьби з незаконним обігом наркотиків в головному управлінні Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Новий очільник Вінницької обласної міліції з журналістами зустрівся аж через тиждень після призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі