пʼятниця, 25 серпня 2017 04:12

Нотаріуси та держреєстраторів візьмуть під жорсткий контроль

Автор: zdolbunivcity.net
  Діяльність нотаріусів та держреєстраторів буде контролювати Вінницький обласний оперативний штаб
Діяльність нотаріусів та держреєстраторів буде контролювати Вінницький обласний оперативний штаб

Діяльність нотаріусів та держреєстраторів буде контролювати Вінницький обласний оперативний штаб.

Він забезпечує права і свободи власників земель та збіжжя від спроб рейдерських захоплень, які працюватимуть на Вінниччині, пише Depo.Вінниця.

"Так звані "сірі" реєстратори дозволяють собі здійснювати незаконі реєстраційні дії. Ми маємо бачити реєстр всіх тих, хто має право здійснювати ці дії. Тому що ті державні реєстратори, які створені не при державних районних адміністраціях, які отримали сертифікати, ключі доступу, зловживають своїм правом. Тож маємо чітко їх контролювати", - сказав перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Під пильне око представників антирейдерського штабу потраплять усі без виключення реєстратори, а також нотаріуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери відстрілювалися під час захоплення дитсадка

"Будемо перевіряти діяльність реєстраторів реєстраційних служб. До того ж всіх, як тих, що створені при районних державних адміністраціях так і тих служб, які уповноважені державою – і нотаріусів, і реєстраторів, які діють при сільських і селищних радах", зауважив посадовець.

Земельні питання можуть надалі навіть ускладнитись, адже 30% договорів оренди земельних паїв на Вінниччині протягом 2017-2018 років підлягають переукладанню.

Оперативний штаб засідатиме щовівторка, на нього можуть приходити зі скаргами аграрії, які уже мають проблеми з рейдерами. До того ж поскаржитися на неправомірні дії рейдерів можна буде і на гарячу лінію при облдержадміністрації "Стопрейдер", яка запрацює найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Нотаріуси та держреєстраторів візьмуть під жорсткий контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі