понеділок, 07 березня 2022 03:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Немає жодного коридору, щоби перезмінити працівників ЧАЕС - мер Славутича

Немає жодного коридору, щоби перезмінити працівників ЧАЕС - мер Славутича
Мер Славутича розповів про ситуацію на ЧАЕС. Фото: Українська правда

Поки що немає безпечного маршруту, щоб забезпечити перезмінку працівників на захопленій російськими окупантами Чорнобильській атомній електростанції.

"З 24 лютого зміна не повертається до Славутича. Вони знаходяться там, на самому об'єкті, і немає жодного безпечного коридору, щоб ми могли замінити цих людей", – під час телемарафону заявив мер Славутича Юрій Фомічев, повідомляє Gazeta.ua.

Працівники зміни розбилися на групи, щоб забезпечити відпочинок, але неможливість провести ротацію працівників все одно несе в собі небезпеку.

"Навколо нас гаряче, особливо у передмісті Чернігова та Чернігові. У самому Славутичі тихо. Ми чуємо щодня вибухи та обстріли, бо це все не так далеко від нас. Але до міста російські війська не заходили", - розповів міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виснажені морально та фізично" - заручники Чорнобильської АЕС на зміні 10 добу

Нині місто Славутич та, власне, сама ЧАЕС практично відрізані від усієї України.

"Всі дороги перекриті, не можна довести навіть ліки. У магазинах порожньо вже давно. Ми користуємося локальними можливостями, які у нас є - по селах збираємо зерно, мілимо його на борошно і випікаємо хліб", заявив Фомічев.

24 лютого, у перший день вторгнення, російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС у Київській області та взяли у заручники персонал. Військові пройшли територією зони відчуження на важкій техніці, піднявши шар забрудненого ґрунту та пилу, спровокували погіршення радіаційної обстановки і тепер зазнають впливу радіації, повідомляли в НАН.

Зараз ви читаєте новину «Немає жодного коридору, щоби перезмінити працівників ЧАЕС - мер Славутича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі