неділя, 11 вересня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Над селищем Чкаловське замайорів український прапор: Зеленський показав відео

Над селищем Чкаловське замайорів український прапор: Зеленський показав відео
Чкаловське на Харківщині звільнили ЗСУ. Місто під українським прапором. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський заявив про звільнення ще одного населеного пункту у Харківській області – селища Чкаловське.

Завдяки 14-й окремій механізованій бригаді ім. князя Романа Великого там замайорів український прапор. Відео встановлення стяга Зеленський оприлюднив у Facebook 11 вересня.

"І так буде всюди. Ми виженемо окупантів з кожного українського міста й села", – прокоментував президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнена Харківщина: показали міста, села й людей після шести місяців окупації

За останні дні українські воїни звільнили близько 2 тис. кв. км Харківської області, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Українські війська за п'ять днів відбили більше територій, ніж війська противника захопили з квітня, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Українські сили прорвали російські позиції углиб Харківщини подекуди на 70 км, і відбили 3 тис. кв. км території з 6 по 10 вересня, кажуть аналітики.

На Харківщині підрозділи зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Росії залишилися без шляхів забезпечення завдяки нашим воїнам. Серед окупантів панують панічні настрої. Ворог має численні санітарні втрати, повідомив український Генштаб.

ЗСУ просунулися на південно-східному напрямку від Балаклії та підійшли до міста Ізюм. Також ЗСУ повідомили про звільнення міста Куп'янськ, де розташований залізничний вузол. Росія підтвердила, що виводить свої війська із цього напрямку.

10 вересня у звільненому від російських окупантів місті Балаклія на Харківщині урочисто підняли український прапор.

Зараз ви читаєте новину «Над селищем Чкаловське замайорів український прапор: Зеленський показав відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі