субота, 27 квітня 2013 15:06

На виставці метеликів у Львові комахи вилуплюються на очах у відвідувачів
10

Фото: Фото: Ольга Швед

На вихідних у Львові відкрили виставку тропічних метеликів у одному із залів Львівського історичного музею на Площі Ринок, 6. Організатори привезли понад 50 комах різних видів.

Є представники із Південної Америки, Індонезії, Африки та Індії. Зал музею обладнали під оранжерею із орхідеями. Тут висока вологість повітря та стала температура 28С.

Комахи вільно літають, сідають на квіти та на відвідувачів. Харчуються метелики цитрусовими, п'ють сік та воду. На столі у тарілках розкладені шматки апельсинів. Кілька чорно-білих комах обліпили фрукт. П'ють нектар через хоботок.

"У нас всі солодкоїжки. Хоча найбільший у світі метелик із Індонезії - Атакус атлас - немає рота. Життєвої енергії вистачає усього на 6 днів. Є самець Парусника Румянцева, його ще називають птахокрилом. Бо має схожі до пташиних за формою крила. Найбільший улюблениць публіки – метелик Блю Морфа, коли його крила стулені — він сірий, але коли літає - синьо-зелені. Просимо відвідувачів не чіпати їхні крила, бо вони дуже тендітні. Фотографуватися дозволяємо вільно, комахи не проти, самі сідають на руки дітям", - розповів лепідоптеролог (дослідник метеликів — ред.) Олег Кундис.

На виставці є інсектор – скляний ящик із сталою температурою. На ниточках висять лялечки. Вилуплюються метелики у різний час, але найчастіше на світанку. Декому із відвідувачів щастить спостерігати за цим процесом. Через годину метелики уже літають. Живуть метелики лише декілька (5-6) днів, потім гинуть.

Зараз ви читаєте новину «На виставці метеликів у Львові комахи вилуплюються на очах у відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі