середа, 27 січня 2016 13:35

На Вінниччині молодь буде контролювати роботодавців

На Вінниччині молодь буде контролювати роботодавців

Молодіжна рада Вінниці та Управління Пенсійного Фонду у Вінницькій області розпочали акцію "Молодь Вінниччини За легальну заробітну плату". Будуть поширювати інформацію про легалізацію доходів та перевірку добросовісності роботодавців. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

"Люди часто страждають через відсутність знань. Трудова книжка ще не гарантія достойної пенсії. Записи повинні підтверджуватись сплатою внесків до фонду. До нас прийшов водій автобуса, який протягом шести років працював у різних перевізників. Перший роботодавець за нього сплачував внески, а інші були недобросовісними. Записи робили, а внески — ні. За такий стаж пенсія не нараховується. У нього це майже 6 років", - говорить Олена Корчака.

Перевірити стан відрахувань і проконтролювати роботодавця люди можуть самостійно.

"За три хвилини маючи на руках паспорт і код у територіальному відділенні пенсійного фонду можна отримати інформацію про суму заробітку і відрахувань до фонду. Також це можна зробити через наш веб-сайт в інтернеті та інформаційні кіоски біля управлінь. Всі працівники повинні контролювати свого роботодавця. Говорити це треба перш за все молодим, які закінчують навчання і завтра підуть працювати", - вважає начальник обласного управління.

Волонтери Молодіжної ради будуть проводити зустрічі та інтерактивні акції за участі студентів, службовців Пенсійного фонду та Фіскальної служби.

"Молодь повинна розуміти, що краще довше пошукати роботу, але працювати за спеціальністю та легально. Не кидатись на швидкі багатообіцяючі заробітки. Думати про своє майбутнє і розвиток держави, - каже голова Молодіжної ради Вінниці Дмитро Мира.

Нагадаємо, середня пенсія на Вінниччині станом на 1 січня 2016 року становить 1460 гривень, що на 116 гривень більше ніж 1 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині молодь буде контролювати роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі