пʼятниця, 17 жовтня 2014 18:10

На львівському Святі Шоколаду приготують десерт із золотом та частуватимуть 100-кілограмовим тортом
22

Фото: Ольга ШВЕД

Із 17 по 19 жовтня у Львівському Палаці мистецтв триватиме найсолодша подія країни -VII Національне Свято Шоколаду. Протягом трьох днів відвідувачі зможуть скуштувати шоколадні солодощі, побувати майстер-класах від шоколатьє, пообідати за 5-метровим шоколадним столом, спробувати шоколадний торт та десерт із золота.

Свято Шоколаду щороку відбувається у Львові, але через складні події у країні його перенесли із весни на осінь. А наступного року Свято Шоколаду відбудеться аж два рази – навесні та восени.

"Навесні плануємо зробити своєрідний форум для кондитерів, шоколатьє, майстрів, ну і звісно, для відвідувачів. А восени свято буде наповнене розвагами, атракціями, шоу та солодощами. Свято викликає зацікавлення у гостей із інших областей і з-за кордону – вже зголосилося приїхати понад 700 туристичних груп, окрім того львів'яни приходять цілими родинами, діти – школярі і малеча – групами. Шоколад усім цікавий – і дітям і дорослим. Дорослі можуть взяти участь у майстер-класах з приготування цікавих десертів, у лотереях та розіграшах, а для дітей у нас найбільша та найцікавіша програма. Діятиме "Дитяча шоколадна країна", де все зроблено з шоколаду: місто із шоколадними будівлями, залізниця. А ще малюки зможуть взяти участь у виготовленні іменних шоколадних вагонів та потягів", - каже директор Національного Свята Шоколаду Андрій Сидор.

Під час свята відомий український шоколатьє Валентин Штефаньо створить святковий 5-метровий стіл, де столове приладдя, свічник, страви – все буде створено із справжнього шоколаду.

"Це буде найбільший святковий стіл, створений із шоколаду, за час моєї діяльності. Його довжина 5 метрів. Стіл і його сервірування, буде створено із шоколаду. Упродовж свята ми приготуємо понад 300 шоколадних десертів. Кожен охочий зможе поласувати за Святковим столом, здійснивши благодійний внесок", - розповідає ужгородський кондитер і шоколатьє Валентин Штефаньо.

Зібрані кошти із частувань за святковим шоколадним столом буде передано через Фонд Гарнізонного храму св. Петра і Павла у Львові для надання допомоги військовослужбовцям у зоні АТО.

Львівська майстриня Оксана Солук проведе майстер-клас із приготування шоколадного десерту з додаванням золота. А усіх присутніх частуватимуть 100-кілограмовим шоколадним тортом.

На сценах працюють кондитери які створюють шоколадні скульптури та відомі пам'ятки архітектури Львова із шоколадних брил.

"Торік на святі Шоколаду пішло кілька тон бельгійського і українського шоколаду, цього року, думаю, не менше, лише тонна шоколаду пішла для кондитерів, які виготовляють скульптури, він український – з фабрики "Світоч". А шоколатьє Валентин Штефаньо використовує виключно швейцарський, інші кондитери – бельгійський. Для виготовлення "золотого" десерту ми будемо, звісно, використовувати харчове золото, воно їстівне, але не менш цінне", - розповідає Андрій Сидор.

Щоб потрапити на свято Шоколаду, можна придбати ШокоКартку, квиток, який окрім відвідування ярмарку, майстер-класів, подій в рамках свята, також дає можливість отримати подарунки від партнерів та взяти участь у щоденних розіграшах. Ціна квитка - 15 гривень в перший день та 20 гривень 18 та 19 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На львівському Святі Шоколаду приготують десерт із золотом та частуватимуть 100-кілограмовим тортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі