субота, 26 червня 2021 15:34

На курорті помітили отруйну комаху

На курорті помітили отруйну комаху
Після укусу може з'явитися головний біль, висока температура. Фото: Facebook/Анна Кузь

У курортному селищі Кирилівка, що в Запорізькій області на узбережжі Азовського моря, відпочивальники помітили небезпечну кільчасту сколопендру. Комаха може викликати сильний опік і алергічну реакцію, повідомляє Obozrevatel

Укуси сколопендри болючі. Після них може з'явитися головний біль, висока температура, тремтіння рук і ніг.

Що це за комахи

Отруйні сколопендри були поширені на півдні Європи, в Африці і Південній Америці. Всього є більше 600 видів отруйних багатоніжок. В Україні вони з'явилися через підвищення температури повітря. Сколопендра розміром 10-15 см, може досягати 20-30 см. Вона швидко бігає і легко проникає в будь-які щілини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укуси небезпечних комах: як їх відрізнити

Чим небезпечні

Укус кільчастої сколопендри дуже болючий, навколо місця швидко виникають запалення, набряк, почервоніння. Також піднімається температура, болить голова, ломить суглоби, можуть початися галюцинації, розвинутися різні прояви алергії, зокрема і задуха.

Перша допомога після укуса

Уражене місце треба промити содовим розчином, а також спиртом. Потім його необхідно охолодити. Також прийняти будь-який антигістамінний препарат. Температуру і головний біль лікувати симптоматично.

Якщо на другий день стане гірше, то звертатися до лікаря. Маленьких дітей або алергіків потрібно госпіталізувати відразу ж після укусу.

В Україні частіше фіксують філяріози. Ці білі черв'яки-паразити живуть під шкірою людини. Ними заражають комарі.

Зараз ви читаєте новину «На курорті помітили отруйну комаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі