понеділок, 12 листопада 2018 16:07

Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму

Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму
Чоловік повністю визнав свою вину. Фото:rivne.media

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області визнав місцевого жителя винним у публічних закликах змінити межі території та державного кордону України.

Досудове розслідування встановило, що мешканець Прикарпаття на особистій сторінці у російській соцмережі "ВКонтакте" протягом 2015-2017-х поширював дописи із закликами до змін меж території або державного кордону України, - пише "Курс".

11 січня 2017-го обвинувачений, перебуваючи у селі Мала Кам'янка Коломийського району, написав російською мовою на своїй сторінці у "ВКонтакте" (переклад): "Ну от правильну політику проводять лідери повсталих республік. Це підтверджують їхні заяви. Потрібно повертатися в Росію. А в Україні, на жаль, буде НАТО". Пізніше чоловік опублікував ще кілька схожих дописів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недалеко до сепаратизму - Путін втрачає контроль над далекосхідними регіонами Росії

Згідно з висновком судово-лінгвістичної експертизи, опубліковані обвинуваченим дописи є публічними закликами до дій із метою зміни меж території та державного кордону України.
Під час досудового розслідування обвинувачений уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Чоловік повністю визнав свою вину. У суді обвинувачений підтвердив, що угода укладена добровільно.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив обвинуваченому 4 роки позбавлення волі, однак звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки. Також обвинувачений має заплатити 4,8 тис. грн за експертизи.

70% українців підтримують думку, що Крим має бути в складі України.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі