четвер, 31 травня 2018 07:15

Містом їздитиме трамвай-літак
8

7 років тому у Вінниці почав курсувати трамвай "Везунчик"
Фото: Фото надане Олегом Матюховим
7 років тому у Вінниці почав курсувати трамвай "Везунчик"
7 років тому у Вінниці почав курсувати трамвай "Везунчик"
7 років тому у Вінниці почав курсувати трамвай "Везунчик"
7 років тому у Вінниці почав курсувати трамвай "Везунчик"

7 років тому Вінницею почав курсувати екскурсійний трамвай-музей "Везунчик".

Його створили спеціально для усіх школярів, які закінчили перший клас.

"Такий трамвайчик стоворили молодіжний клуб "Універ". Стюардеси в ігровій формі проводять школярам екскурсії по Вінниці, різні конкурси. Також іноді під час зупинок роблять танцювальні паузи. При виході з трамваю усім дітям вручають паспорт вінничанина", - розповідає Gazeta.ua екскурсовод музею-трамваю Олег Матюхов. - Є ідея змінити стилістику трамваю. Скоріш це буде трамвай-літачок. Може, до вересня, до Дня міста, його переобладнаємо, що трамвай мав вигляд літака. Можливо це будуть віконечки-ілюмінатори".

За усі роки трамвай став туристичною родзинкою міста. Ним катаються не лише школярі, а й туристи з усієї України, Молдови, Польщі, Ізраїлю.

"У трамваї вже є традиція відмічати дні народження, корпоративи, компанії для своїх роблять екскурсії для дітей своїх працівників. Уже організовували освідчення. Дівчина чекала на зупинці свого хлопця, а він приїхав до неї на трамваї. В салоні запалили свічки, музикант грав на саксофоні. А пара з бокалами шампанського їздили по вечірньому місті", - додає гід.

Орендувати трамвай можна з 6-ранку до 23-ї години вечора. У травні підняли вартість оренди. Одна година коштує — 980 грн.

"Раніше було дешевше, 870 гривень. Ціни підняли у травні. Якщо порівняти з іншими містами то у нас всеодно дешевше. Наприклад, у Львові на 500 гривень дорожче", - зауважує екскурсовод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тренд 2018: оформлення кімнати, яка усіх приємно здивує

Дітям для щастя потрібно набагато менше, ніж дорослим. Дитячі будиночки - це те, що здатне викликати їх абсолютний захват.

Але деякі батьки так захоплюються процесом будівництва, що замість ігрового будиночка зводять цілі особняки. У таких будинках готові жити навіть дорослі.

Зараз ви читаєте новину «Містом їздитиме трамвай-літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі