четвер, 06 квітня 2017 22:51

Мер Полтави втік із міста після масового побоїща
11

Мітингувальники йдуть до міського райвідділу
Фото: Дмитро ТРУБНІКОВ
Заблокували вихід з будівлі
Мітингувальники біля заблокованого виходу
Біля райвідділу
Біля райвідділу

6 квітня біля Полтавської міськради відбувся мітинг проти незаконної забудови арки на вулиці Соборності. Активісти хотіли зустрітися з мером Олександром Мамаєм, аби той пояснив масову бійку з різаниною, яка відбулася в місті напередодні.

Натовп перекрив дорогу біля міської ради. Мамай не з'явився.

"Мер і його заступник втекли з міста, бо бояться нас. Вони назвали нас руками Кремля і проросійськими провокаторами. Зараз четверо з тітушок знаходяться у місцевому райвідділі", – заявив під час мітингу Юліан Матвійчук, депутат міської ради.

"Вимагаємо закрити всі кримінальні справи проти полтавських активістів, порушені в результаті вчорашніх протестів біля арки. Хочемо скликання позачергової сесії задля скасування дозволу на скандальну забудову Газетної арки та введення мораторію на нові МАФи", – оголосив Станіслав Пєєв, голова місцевого осередку партії "Національний корпус".

Біля міського райвідділу поліції активісти вимагали показати тітушок, які мали бути затримані. Поліція сьогодні офіційно заявила, що вони приїхали з Кременчука і працюють в приватній охоронній фірмі. Їх найняли власники арки, які планують облаштувати там кафе. До активістів вийшов начальник Полтавського міського відділу поліції Олександр Терела.

"Зараз проводиться слідчі дії, тому ми не можемо показати підозрюваних. Слідчому на допит потрібно 2-3 години. 4 затриманих вже дали конкретну відповідь, інші говорити не хочуть", – повідомив Терела.

Проти полтавських активістів відкрито п'ять кримінальних справ, скільки проти кременчужан – не кажуть.

Сергій Чиж, заступник начальника полиції Полтавської області, пообіцяв показати одного із тітушок. Але біля полтавського СІЗО видали тільки фотографію затриманого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відпустила всіх затриманих під час масової бійки

5 квітня в Полтаві відбулась масова бійка під час акції проти забудови арки на вул. Соборності. Щонайменше троє учасників потрапили до лікарні. Провокатори використали сльозогінний газ, підрізали двох людей. Наприкінці сутички поліція зробила коридор для тітушок і мала їх затримати, але відпустила.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави втік із міста після масового побоїща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі