середа, 27 лютого 2019 11:54

Майбутня поліцейська врятувала жінку від холодної смерті

Майбутня поліцейська врятувала жінку від холодної смерті
В передмісті Полтави курсантка врятувала життя жінці похилого віку. Фото: pl.npu.gov.ua

Курсантка Дніпропетровського університету внутрішніх справ врятувала життя мешканці села на околиці Полтави.

Про це повідомляє Полтавське обласне управління нацполіції.

20-річна Анна Гусак — курсантка 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

З початку року проходить стажування в Полтавському відділі поліції.

Днями Анна йшла вулицею села Яківці на околиці Полтави. За-за паркану почула дивні звуки — ніби скавучання.

"Думала собака, але помилилася — бабуся", — розповідає Анна Гусак.

Через щілину в паркані дівчина розгледіла, що на подвір'ї просто в калюжі сидить літня жінка і кволо прохає про допомогу. Вона не відчувала руки й ноги, не могла поворушитися. Подвір'ям бігали двоє псів, один — розміром з ротвейлера.

Між Анною та хворою жінкою була перепона — високий паркан із замкненою хвірткою. Але більше її непокоїли собаки.

Скарга пенсіонерки на сильний біль у серці та її тривале перебування на зимовому повітрі вимагали рішучих дій. Анна знайшла інший шлях — через ярок, з другого боку будинку. Приборкавши страх перед собаками, зайшла у двір.

Підійшла до жінки і спокійним голосом почала з нею розмову. Собаки дозволили підійти — ніби відчули добрі наміри.

"Я змогла відтягнути жінку якнайдалі від калюжі та обперти її на своє коліно. Попросила посміхнутися і підняти руки догори. На домедичній підготовці в університеті пояснювали — якщо людина не здатна зробити такі прості речі, це може бути ознакою інсульту. І жінка не змогла", — розповідає Анна.

Дівчина дізналася ім'я жінки та викликала "швидку" для 85-річної Валентини Миколаївни. Щоб заспокоїти, розповіла їй про себе: показала поліцейський жетон, сказала, що хоче їй допомогти. Попросила сказати де ключі, щоб відчинити ворота для "швидкої", та назвати телефон родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє людей трагічно загинули в будинку

Відшукати потрібні ключі і мобільний телефон вдалося не одразу. Не пощастило і з телефонною книжкою — декотрі номери взагалі не обслуговувалися, а номер онука не відповідав. Вдалося додзвонитися до сестри.

Доки їхали лікарі, Анна підтримувала розмову з жінкою, розтирала їй ноги, зігрівала ковдрою, знайденою у будинку.

Валентину Миколаївну госпіталізували та надали медичну допомогу.

За кілька діб від лікаря районної амбулаторії Івана Петренка Анна довідалася, що Валентина Миколаївна пережила мікроінсульт і надана допомога була вчасною і вкрай необхідною.

На Землі вируватиме магнітна буря, яка досягне піку в четвер, 28 лютого. У ці дні метеочутливі українці можуть відчути нездужання

Зараз ви читаєте новину «Майбутня поліцейська врятувала жінку від холодної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають