четвер, 27 лютого 2014 11:51

Львів'яни виступили проти знесення радянських пам'ятників

Львів'яни виступили проти знесення радянських пам'ятників

У Львові почали говорити про демонтаж Монумента слави, що на вул. Стрийській. Це пам'ятник радянському солдату і жінці висотою у кільканадцять метрів. Міщани давно говорять про те, що для таких символів варто створити музей "Територія терору" і всі ці пам'ятники перенести туди. УДАР заявив, що така ініціатива є недоречною сьогодні.

"Створення музею "Територія терору" – чудовий європейський приклад ставлення до тоталітарної історичної спадщини. Ми всіляко підтримуємо таку ініціативу. Однак робити заяви про перенесення або ж демонтаж цього пам'ятника сьогодні, коли на Сході та Півдні України ширяться сепаратистські заклики – абсолютно безвідповідальний крок. Нічого іншого, окрім негативного резонансу та поглиблення конфлікту така ініціатива не принесе. Зважаючи на те, який негативний резонанс викликало повідомлення про повалення пам'ятника Кутузову в Бродівському районі на Львівщині, на зростаючі проросійські впливи в Криму та на Сході України, інформація про наміри міської влади про перенесення Монумента слави – це лише ще один крок до ескалації конфлікту"

Музей ще не створений, а є лише його ідея і невідомо, коли побудують. УДАР закликає якнайшвидше оформити всі юридичні аспекти і створити муніципальні дружини в місті, які б охороняли такі пам'ятники від вандалів. Партія закликає політиків утриматися від необдуманих заяв.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни виступили проти знесення радянських пам'ятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі