вівторок, 11 березня 2014 23:08

Кримським татарам пропонують надати статус корінного народу

Кримським татарам пропонують надати статус корінного народу
Фото: www.radiosvoboda.org

Кримським татарам потрібно надати статус корінного народу.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловила експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика Наталія Беліцер.

"Офіційно статус кримських татар в Україні повинен бути відмінним від статусу однієї з багатьох національних меншин. Такий статус передбачений міжнародним правом — це статус корінного народу", - зазначила Беліцер.

"Щодо українців у Криму. Можу сказати, є такий спеціальний термін "меншина в меншині". Це та частина домінуючого, як правило, етносу, який у певному регіоні є якісною меншістю", - пояснила експерт.

Вона підкреслила, що згідно з нормами міжнародного права до них повинні належати абсолютно всі норми, правила і стандарти, які діють для традиційних нацменшин у загальнонаціональному плані.

Слід зазначити , що термін "корінні народи" входить в міжнародно-правовий лексикон і використовується в різних документах Організації об'єднаних націй та інших міжнародних організацій.

Нагадаємо, парламент Криму обіцяє кримським татарам істотно поліпшити їхнє становище на півострові.

Як йдеться в повідомленні Верховної Ради АРК, за документ "Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції у кримське співтовариство" проголосував 81 депутат.

Зараз ви читаєте новину «Кримським татарам пропонують надати статус корінного народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі