неділя, 06 березня 2022 16:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль хоче провести провокацію з насильно мобілізованими жителями Донбасу

Кремль хоче провести провокацію з насильно мобілізованими жителями Донбасу
РФ планує провокацію з насильно мобілізованими жителями ОРДЛО. Фото: Reuters

На територію Кримського півострова прибув ешелон з насильно мобілізованими жителями окупованих Донецької та Луганської областей. РФ планує використати їх для провокацій на півдні України.

5 березня до Криму прибув особовий склад 131-го стрілецького полку 1-го армійського корпусу. Його мобілізували на окупованій Росією територій, повідомляє Держприкордонслужба України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів готується до оборони та приймає біженців: як зараз живе один з найголовніших форпостів тилу

Наголосили, що ці підрозділи невмотивовані, адже мобілізовані насильно. Окупант може використати їх як гарматне м'ясо. Зокрема, на півдні України.

У Держприкордонслужбі їх також можуть видавати за місцевих для створення пропагандистських картинок. Ще російські агресори можуть провести провокації з численними жертвами у східних регіонах України і використати для цього мешканців ОРДЛО.

Ворог продовжує перетворювати кримський півострів в повноцінну військову базу. У містах Армянськ, Красноперекопськ та Джанкой лікарні переповнені пораненими. 4 березня орієнтовно з 14 до 15 за київським часом за напрямком Феодосія-Джанкой пройшло 18 вантажівок з позначкою Z. У зворотному напрямку – 4 вантажівки та 2 "панциря". Техніка повернулася пошкодженою.

Зараз ви читаєте новину «Кремль хоче провести провокацію з насильно мобілізованими жителями Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі