середа, 03 червня 2015 01:48

Контрабанду на окуповану Луганщину завозять поїздами - батальйон "Торнадо"

Контрабанду на окуповану Луганщину завозять поїздами - батальйон "Торнадо"
sharij.net

У Луганській області з підконтрольної Україні на окуповану бойовиками територію рухаються потяги із контрабандою.

Нещодавно такий затримали бійці 24-ї бригади: потяг рухався з боку Попасної до Кіровська, який тимчасово перебуває під контролем бойовиків так званої "ЛНР", розповів "Громадському" заступник командира батальйону "Торнадо" Микола Цукур.

За його словами, у потязі везли вугілля, продукти та "ємності з невідомою рідиною". Бійці батальйону все задокументували та, за потреби, готові передати матеріали в СБУ.

"За документами там були два чи три вагони з вугіллям, наполовину засипані вагони. І вугілля, за документами, – з Америки. Оце парадокс. Тому ми все це будемо відпрацьовувати і будемо більше давати в ефір, будемо громадян інформувати", – розповів Цукур.

"Ми не встигли від'їхати, як зустріли потяг вже на нульовому циклі, який йшов з Кіровська в бік Попасної, де наша територія, у складі 35 вагонів і всі з вугіллям. Знов-таки ми зняли відео, зняли документи, і знов-таки – ми не могли їм перешкоджати у пересуванні – ми допустили його на територію України: нехай з цим розбираються компетентні органи", – зазначив заступник комбата.

За словами Цукура, "Торнадо" затримав ще чотири машини із контрабандою.

"Ми затримали чотири машини з контрабандою: м'ясо, корм для котів та собак, і всі ці машини – зараз на Лисичанському блокпосту", – розповів він.

У коментарі "Громадському" речник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ярослав Галас заявив, що подібні потяги – є дозволеними керівництвом АТО для низки підприємств на Луганщині, які перереєструвалися на підконтрольній Україні території. Таким чином, за словами Галаса, це не є торгівлею з бойовикам, оскільки йдеться про забезпечення конкретних підприємств.

Натомість, за словами заступника комбата "Торнадо", цей потяг курсує на окуповану територію з другого квітня. Але офіційно – його немає.

"Цей потяг почав курсувати з другого квітня – через що нас і вивели зі Станиці Луганської, тому що ми хотіли його заблокувати. Нас вивели і сказали, що жодного поїзда нема. Ми намагаємося це припинити, тому що звідти вони везуть вугілля, а туди – везуть їм гроші, на які вони купують патрони", – розповів Цукур.

Зараз ви читаєте новину «Контрабанду на окуповану Луганщину завозять поїздами - батальйон "Торнадо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі