вівторок, 29 жовтня 2013 14:17

Книгу про село на Вінниччині писали 37 років
9

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк, Анна Бова

27 жовтня у селі Борівка Чернівецького району Вінниччини презентували книгу історії рідного села "Повій, вітре... або Тіні незабутих предків". Автор книги місцевий журналіст Вадим Вітковський. Над книгою працював із 1976-го року.

"Не я один був літописцем. Усі допомагали. Документи передавали навіть з Канади. Ця книга — вічний пам'ятник нашим матерям, батькам, бабусям, дідусям, всім предкам", - сказав автор книги.

"Три роки тому вирішила, що маю написати книгу про нашу малу батьківщину. Про Капітанів, так нас звуть в селі, бо дід, коли йшов на війну, співав пісню "Капитан, капитан, улыбнитесь". І так прізвисько Капітан прилипло до нашого роду. А тут мама віддала мені альбом з надписом "Для родини Підгурських-Капітанів з надією, що ця історія доживе до пра-правнуків". Цей альбом упорядкував Борис Сойфер, колишній голова колгоспу. Там були фотографії, записи, вирізки з газети "Прапор перемоги". Я всі записи передала Вітковському, так ми видали книгу, - розповіла головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Тетяна Антонець, яка теж народилась у Борівці і мала дівоче прізвище Підгурська.

Багато інформації, фотографій, вирізок з газет додав також колишній вчитель з Борівки Боднар Володимир Семенович.

"У 2014 році Борівці виповниться 450 років. От сьогодні у нас була генеральна репетиція майбутнього Дня села. У нас ніколи його не відмічали. Тільки престольні празники. Їх два, тому що у склад Борівки увійшло два села. Мешканці ходять одне до одного в гості на ці празники. А тепер у нас буде одне спільне свято", - зауважив сільський голова Олексій Чернов.

 

Зараз ви читаєте новину «Книгу про село на Вінниччині писали 37 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі