пʼятниця, 06 березня 2015 19:55

Івано-франківські школярі кричали "Ганьба!" своїй вчительці, яка хвалила Путіна

Івано-франківські школярі кричали "Ганьба!" своїй вчительці, яка хвалила Путіна
фото: Вільне місто

У Івано-франківській ЗОШ №2 не вчухає скандал: діти збунтувалися проти вчительки географії 46-річної Наталії Боронило, яка, нібито, на уроках розповідала про свою прихильність до сепаратистів. Жінка перебуває кілька днів на лікарняному після того, як їй влаштували коридор ганьби учні старших класів. 3 березня зі словами "Ганьба" її зустріли 11- класники, коли та вийшла зі свого кабінету. До того на дверях її класу приклеїли плакат зі словами "Ні сепаратизму".

"Дуже себе погано почуваю. Я людина емоційна не дивно, що все це так на мене вплинуло. Нічого ж не зробила. Я не розбираюся в політиці, пояснила лише дітям як професіонал, що відбувається там на Сході. Мушу озвучувати і правильну, і неправильну сторону. Діти це продукт виховання. Самі вони до цього всього скандалу дійти не могли. Дуже боляче, що так мене сприйняли", - сказала телефоном кореспонденту "Gazeta.ua" Наталя Боронило.

У школі, де працює вчителька, говорять, що за жінкою вже давно спостерігали її антиукраїнську позицію. Тому й не дивно, що учні так зараз відреагували.

"З колективом вона ніколи не була в дружніх відносинах. То не дивно, бо приїхала до нас працювати 5 років тому, з Дніпропетровська, а колектив сформований давно. Зробив їй окремий кабінет географії. Працювала добре, фахівець. Її вихованці на олімпіадах призові місця привозили. Останнім часом з вчителями все частіше вступала в дискусії на тему Росії і України. Давала читати російські сайти, де явно описано антиукраїнську позицію. Доводила теорію каліфорнійського Криму. Пояснювала, яке то щастя, що півострів відійшов до Росії, бо інакше його б забрала Америка. Переконати її ніхто не міг. Ну, але і ніхто не тиснув. Діти ж в свою чергу вирішили не терпіти і от таким чином висловили позицію. Це не правда, що вони прийшли до неї під час уроків. Це все відбувалося на перерві", - каже директор школи № 2 Володимир Засідко.

Батьки кажуть їхні діти вчинили правильно.

"Ще з жовтня малий приходив і розказував, що в них є така вчителька географічка, що на уроках називає Україну "непорозумінням", а Путіна і Сталіна великими людьми. Ми не втручалися, бо думали, що в цьому дирекція школи має розібратися. А вийшло так, що наші діти самі не витримали. Нічого їй не зробили. А те, що крикнули "Ганьба" - то вона на неї заслужила. З нашої школи 10 випускників, які зараз в АТО воюють. Один - Олег Сухарів, був тяжко поранений, вся країна йому кошти збирала. А ця жінка дозволяє собі такі речі говорити", - говорить мати одного із учнів школи № 2, Мар'яна.

У школі переконують - звільняти педагога не мають підстав. Після лікарняного жінка мусить вийти на роботу. Чи буде вона там працювати і надалі, залежатиме лише від неї.

Зараз ви читаєте новину «Івано-франківські школярі кричали "Ганьба!" своїй вчительці, яка хвалила Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі