вівторок, 25 серпня 2020 15:02

Іноземець під кайфом викрав машину з двома дітьми
6

У Полтаві 20-річний іноземний студент, перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, викрав легковик. На задньому сидінні в той час перебували двоє малих дітей власника авто.

Подія сталася близько 13-ї 24 серпня на одній із центральних вулиць міста, розповів Gazeta.ua речник Патрульної поліції Полтавської області Руслан Возниця.

У Полтаві іноземець під кайфом викрав автівку з малолітніми дітьми
Фото: poltava.to
У Полтаві іноземець під кайфом викрав автівку з малолітніми дітьми
У Полтаві іноземець під кайфом викрав автівку з малолітніми дітьми
У Полтаві іноземець під кайфом викрав автівку з малолітніми дітьми
У Полтаві іноземець під кайфом викрав автівку з малолітніми дітьми

До патрульної поліції від випадкових перехожих надійшло повідомлення, що на вулиці Маршала Бірюзова на мості з порушеннями Правил дорожнього руху припарковано автомобіль Opel Zafira - легковик стояв поперек однієї зі смуг руху. На виклик виїхав патрульний екіпаж.

"Екіпаж їхав вулицею, коли на дорогу перед їхньою машиною, розмахуючи руками, вибіг чоловік - просив про допомогу. Патрульні зупинилися і дізналися від чоловіка, що в нього викрали авто, в якому сиділи двоє його дітей. Вони з дружиною вийшли в магазин, залишивши в салоні дітей. А коли повернулися, автомобіля не було", - розповів пресофіцер.

За словами чоловіка, автомобіль було припарковано неподалік зупинки громадського транспорту "5 школа". В салоні перебували діти 2012-го та 2019 рокународження.

Поліцейські одразу зрозуміли, що це може бути та сама автівка, яку бачили на мосту. Тому запросили згаданого чоловіка з дружиною до салону поліцейського авто та разом поїхали на виклик. І справді, виявили на місці викрадений Opel Zafira, а поруч - двох дітей власника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали міста України, в яких найчастіше крадуть автомобілі

Свідки події, які перебували поруч, повідомили правоохоронцям, що з-за керма іномарки вискочив темношкірий молодик та побіг до стоянки розташованого поруч ресторану.

"Патрульні направилися туди і там знайшли цю людину, яка намагалася потрапити до інших автомобілів - він смикав дверцята за ручки. Інспектори його затримали. Намагалися з ним говорити, але він не відповідав. Патрульні запідозрили, що чоловік перебуває у стані наркотичного сп'яніння", - пояснив Руслан Возниця.

Затриманому у профільному лікувальному закладі провели наркологічну експертизу, яка підтвердила, що чоловік справді перебував під дією наркотиків.

Як з'ясувалося, затриманому 20 років, він громадянин Судану. У Полтаві навчався в одному із закладів вищої освіти. Однак, як повідомили Gazeta.ua в пресслужбі цього закладу освіти, ще 17 серпня іноземця відрахували, оскільки він мав борг за оплату навчання.

"Громадянина затримали. За процесуального керівництва прокуратури слідчі відкрили кримінальні провадження за незаконне заволодіння транспортним засобом та за незаконне позбавлення волі двох малолітніх дітей. Санкція статей передбачає від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі. Тривають слідчі дії" - повідомив заступник начальника ГУ національної поліції Полтавської області Артем Родигін.

У Полтавській області зіткнулися вантажівка MAN та легковик Volvo S60. У результаті загинули діти 2 і 4 років і 30-річний водій останнього. Ще троє людей потрапили до лікарні. Аварія сталася 22 серпня, близько 2:00 на 336-му кілометрі автодороги Київ – Харків-Довжанський, поблизу с. Говтвянчик Полтавського району.

Зараз ви читаєте новину «Іноземець під кайфом викрав машину з двома дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі