понеділок, 23 березня 2015 13:41

Іноземець хотів пограбувати та підпалити церкву на Рівненщині

Іноземець хотів пограбувати та підпалити церкву на Рівненщині

36-річного громадянина республіки Молдова затримали правоохоронці під час пограбування церкви у місті Здолбунів - повідомили в секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.

Зловмисник зайшов до церкви під час вечірнього богослужіння та сховався там. Дочекавшись, поки всі вийдуть і храм зачинять, він вийшов зі схованки, пошкодив замки скриньок для пожертв та забрав звідти всі кошти.

Намагаючись вийти з церкви, чоловік підпалив бокові двері храму біля замка. Прихожанин, який в той час бкв неподалік, побачив дим і повідомив настоятеля церкви. Зайшовши до приміщення церкви, вони помітили, що у храмі є хтось сторонній, і негайно зателефонували до міліції.

За лічені хвилини правоохоронці біля вівтаря виявили злодія, який ховався в шафі з церковним одягом. Він тримав у руках пакет з грошима у сумі понад 2200 гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (замах на крадіжку). Зловмиснику вже повідомлено про підозру та затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці проводять перевірку щодо причетності чоловіка до скоєння інших злочинів на території Рівненщини та інших областей

Зараз ви читаєте новину «Іноземець хотів пограбувати та підпалити церкву на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі