пʼятниця, 13 січня 2023 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Диверсанти" з Білорусі проривали кордон на Рівненщині – СБУ показала відео навчань 

"Диверсанти" з Білорусі проривали кордон на Рівненщині – СБУ показала відео навчань 
У прикордонних районах Рівненщини Сили оборони України провели тренування. Фото: скріншот з відео

Служба безпеки України провела "масштабні" контрдиверсійні тренування поблизу кордонну з Білоруссю.

У прикордонних районах Рівненщини Сили оборони відпрацювали знешкодження диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які за легендою проривалися через північний кордон. Про це повідомила пресслужба СБУ 12 січня.

За задумом тренувань, одна із ворожих ДРГ спробувала прорватися в місто. Інша – "захопила" у заручники керівника та головного інженера енергооб'єкта разом з їхніми родинами.

"Зловмисники" намагались змусити "потерпілих" співпрацювати з ворогом, застосовуючи психологічний тиск і погрози фізичної розправи. Таким чином, "диверсанти" хотіли перелаштувати роботу місцевого об'єкта критичної інфраструктури на користь країни-агресора", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривожні новини: Маляр заявила про перекидання мобілізованих до кордонів України

Під час тренувань правоохоронці із бійцями Центру спецоперацій "А" СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили "заручників" і запобігли можливій техногенній катастрофі.

Як зазначається, навчання відбулися в умовах "максимально наближених до реальних".

У них брали участь підрозділи СБУ, Збройних сил України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.Такої ж думки переважно й української експерти.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що загроза з Білорусі поступово зростає. Але зараз потенціалу РФ у цій країні вистачить лише на тактичні події з обмеженими цілями.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впевнений, що російський ворог знову піде на Київ. Для цього, за його словами, росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів.

Зараз ви читаєте новину «"Диверсанти" з Білорусі проривали кордон на Рівненщині – СБУ показала відео навчань ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі