вівторок, 01 грудня 2015 10:02

"Ідеями майдану скористалися певні політичні партії", - в Полтаві згадали торішній розгін студентів
5

Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний
Фото - Сергій Нагорний

Учора, 30 листопада, біля стадіону "Ворскла" в Полтаві до пів сотні людей зібралося біля графіті-меморіалу полеглим на майданах. Згадали розгін студентів у Києві та початок Революції гідності. Обговорили питання встановлення в місті пам'ятнику Героям Небесної сотні.

Люди нашвидкуруч зробили імпровізовану сцену з якої виголошували промови. Активісти Анатолій Ханенко та Юліан Матвійчук наголосили, що ідеями Майдану скористалися певні політичні партії. Головне завдання Революції поки не досягнуто. Заявили, що потрібно закінчити АТО й позбавити влади злочинців із керівних партій, які роблять бізнес на війні. У промовах партійці вимагали покарати вбивць Майдану та гідно вшанувати полеглих.

"На сесії полтавської міськради треба якнайшвидше ухвалити встановлення пам'ятника героям АТО й Небесній сотні. Поки що в місті є тільки пам'ятний знак від народу", - зазначив Матвійчук.

"Прийшов сюди, бо родич в АТО загинув. Поклав квіти, щоб пом'януть", - розказав 42-річний полтавець Віктор Бєрков. Перехрестився та підніс до символічного монументу квіти.
Під час виступів активісти палили багаття й факели. Наприкінці разом заспівали гімн і прокричали українські гасла – "Слава Україні", "Україна понад усе" та "Слава нації".

Зараз ви читаєте новину «"Ідеями майдану скористалися певні політичні партії", - в Полтаві згадали торішній розгін студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі