четвер, 14 лютого 2019 04:20

Художниця створює напрочуд реалістичні картини на деревах
6

Художниця Ольга Солдатова з селища Ліски, що в кількох кілометрах від Одеси, придумала, як урізноманітнити дозвілля з дітьми.

Прогулюючись в парку з її малюками, 9-річної Сонею і 3-річним Костею, вона прикрашає дерева кумедними малюнками звірят.

Одеська художниця створює на деревах неймовірно реалістичні картини
Фото: odessamedia
Одеська художниця створює на деревах неймовірно реалістичні картини
Одеська художниця створює на деревах неймовірно реалістичні картини
Одеська художниця створює на деревах неймовірно реалістичні картини
Одеська художниця створює на деревах неймовірно реалістичні картини

"Просто так гуляти нудно, - каже Ольга. - А так і веселіше, і людям користь. Іноді проходжу, дивлюся - а дерево так і проситься, щоб щось на ньому намалювати".

З подачі 38-річної Ольги парк в рідному селищі перетворився вже в справжній звіринець. Ось з дупла визирає пустотлива білочка, а лісовий доктор дятел оглядає дерево по-сусідству. Поруч причаїлася сова, а трохи далі їжачок ховає яблука.

"Найчастіше я малюю звірів, яких можна зустріти в парку, - розповіла нам Ольга. - Але думаю розбавляти і іншими. Наприклад, намалювала ведмедя до дня народження знайомого хлопчика Міші, хоч він в цих краях і не водиться. Цей малюнок я присвятила всім ведмедикам".

Такий вид мистецтва називається Nature-art. Художниця наносить зображення акриловими фарбами, а після закріплює лаком. На створення одного малюнка йде максимум годину. Акрил - фарба стійка, може пережити і вологу, і морози. А якщо зображення зіпсується, художниця підправить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ очима короткозорих: художник створює гіперреалістичні картини

- Для такого творчості підійде будь-яке дерево з дуплом або відкритої корою, - каже майстриня. - Ідеально - якщо поверхня гладка, тоді малюнок виглядає ефектніше. Але траплялося і на шорсткою малювати.

Багато дітей навіть думають, що це справжні тварини. Виглядають вони і справді як живі.

Коли закінчаться дерева в рідному парку, піде прикрашати інші. До того ж уже зараз вона доглядає деревця вздовж доріг і тротуарів. У міських парках буде малювати кішок і собачок, у моря - риб і чайок. А один з парків хоче присвятити рідкісних тварин з Червоної книги. Є також ідея розробити щось на зразок квесту з пошуку звіряток.

Американський художник Томас Дайнінгер довго і наполегливо працював, щоб зробити щось схоже на оптичні ілюзії.

На полотні спочатку видно начебто портрет чоловіка. Але картини не мальовані, а зроблені із сміття.

Дайнінгер використовує голови ляльок, старі фотографії, папір, прикраси та інше.

Зараз ви читаєте новину «Художниця створює напрочуд реалістичні картини на деревах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі