вівторок, 16 лютого 2016 16:35

"Хотів, щоб мама спала спокійно" - у Полтаві пройшов марш на честь загиблого бійця АТО
15

Фото: Інна Горбань

15 лютого у Полтаві вшанували пам'ять загиблого бійця АТО Антона Грицая. В честь нього місцеві провели марш. Торік під час Широкинської операції осколок від снаряду потрапив йому у плече. Помер на полі бою.

Вдень в педагогічному університеті імені Короленка провели фотовиставку світлин бійця - зі студентських років та з АТО.

Потім товариші, побратими, родичі, звичайні перехожі вшанували бійця маршем. З плакатами "Антон Грицай: герой серед нас" йшли від Білої альтанки до меморіалу "Небесної сотні" біля стадіону "Ворскла". Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих бійців.

"Я навіть не знала, що Антон пішов добровольцем на війну. Він нічого не сказав, бо хотів, щоб його мама спала спокійно",- сказала мама Антона Тетяна Грицай.

"Важко стояти тут. Ми разом йшли на цю війну, але повернулися окремо, - розповів Юліан Матвійчук, колишній боєць "Азову", воював разом із Грицаєм. - Кожному військовому важко стояти. Антон загинув в першому бою. Ця людина - істинний лицар. Він помер зі зброєю в руках".

Також присутні співали патріотичні пісні та вигукували фрази про перемогу та смерть ворогів.

До війни Антон Грицай був уболівальником "Ворскли". Вивчився на історика. Під час Революції гідності ввійшов у склад місцевої самооборони.

Зараз ви читаєте новину «"Хотів, щоб мама спала спокійно" - у Полтаві пройшов марш на честь загиблого бійця АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі