пʼятниця, 24 березня 2023 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк про "вихід" окупантів із Нової Каховки: вони до чогось готуються

Гуменюк про "вихід" окупантів із Нової Каховки: вони до чогось готуються
Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк прокоментувала "вихід" окупантів з Нової Каховки. Фото: "Суспільне"

Говорити про відхід російських військових із захопленої Нової Каховки на Херсонщині ще зарано.

Окупанти, ймовірно, до чогось готуються та намагаються психологічно впливати на українців. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "FreeДом", передає Gazeta.ua.

Гуменюк наголосила, що на окупованій території Херсонщини активно діють силові структури у пошуках дезертирів та прихильників Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Награбоване в Україні росіяни вивозять вагонами

"Тактика російських окупантів про нібито виведення військових з Нової Каховки спрямована в тому числі на психологічний вплив як на місцеве населення, так і на українських військових. Збройні сили РФ грабують і шалено мародерять населені пункти на лівому березі Дніпра на Херсонщині", – сказала вона.

Гуменюк зауважила, що на окупаційні війська сильно впливають їхні ж силові структури. Ті вишукують дезертирів або інших військових, які не готові брати участь у бойових діях далі.

23 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що всі підрозділи російської армії вийшли з Нової Каховки, розташованої на лівому березі Дніпра.

Пізніше в Генштабі заявили, що інформація про вихід окупантів із Нової Каховки виявилася некоректною.

Сили оборони півдня намагаються зачистити від окупантів 30-кілометрову зону на лівобережжі Дніпра. Роблять це в рамках контрбатарейної боротьби, повідомила Наталія Гуменюк 23 березня.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк про "вихід" окупантів із Нової Каховки: вони до чогось готуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі