понеділок, 25 травня 2020 18:47

Євген Харенко помер у муках в лікарні - мати звинувачує медиків

Євген Харенко помер у муках в лікарні - мати звинувачує медиків
20-річний Євген Харенко помер в Оржицькій райлікарні. Фото зі сторінки матері у Facebook

В Оржицькій центральній районній лікарні на Полтавщині помер 20-річний Євген Харенко. Його сім'я звинувачує медиків у неналежному наданні допомоги.

Хлопцеві стало погано у ніч на 20 травня, розповіла Gazeta.ua мати померлого Галина Харенко.

"Близько другої ночі він мене покликав. Казав, що сильно болить живіт і просив допомоги. Я подзвонила братові, аби відвіз нас до лікарні", - сказала Галина.

Посеред ночі родина не одразу змогла потрапити у медзаклад - двері були зачинені, на дзвінки у них ніхто не відповідав. Стукали у вікна, розповіла жінка. Євгена прийняли до хірургічного відділення.

"Мені сказали, що будуть спостерігати. Поставили крапельниці, укололи но-шпу. Але йому не ставало краще. Він казав, що йому дуже боляче. Лікар кудись пропав, а медсестри сказали, що без нього ніякого знеболювального колоти не будуть. Потім медики вимагали, аби я промивала синові кишківник. Це не допомагало. Вмовляла зробити операцію, то вони зволікали. Тоді попросила викликати лікарів із Полтави", - продовжила мати.

Згодом пацієнта забрали до реанімації.

"Вмовила пустити до сина. Коли зайшла, він не впізнав. Спитав: "Ти хто?". Я сказала лікарям, що Женя помирає. А вони глузували із мене. Мовляв, перебільшую і все буде добре", - розповіла Галина.

Євген Харенко помер біля 16:00. Тоді, як лікарі з Полтави повинні були приїхати близько 18:00, сказала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі обставини смерті 11-річного хлопчика

"Коли син помер, донька зайшла в реанімацію і спитала: "А що з ним?". Медбрат відказав: "Що із ним? Він помер". Хіба це людське ставлення?", - додала Галина.

У патологоанатомічному висновку вказали, що в Євгена був розрив кишківника та перитоніт.

Рідні звернулися до правоохоронців, щоб ті розслідували факт смерті хлопця. У поліції розпочали перевірку. Після збирання медичної документації її передадуть на дослідження фаховій комісії Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА.

Родина Харенків живе в селі Онішки Оржицького району. Батько сімейства помер і Галина самостійно виховує дітей. Має ще 24-річну доньку і сина 6 років. У Євгена було вроджене захворювання - хвороба Гіршпрунга (патологія пов'язана із порушенням прохідності кишківника. - Gazeta.ua). Її лікують тільки за допомогою операції.

"Мала місце складна патологія. Що саме сталося і чи треба було вживати інших заходів - аналізуватимуть фахівці. Наразі ми не можемо вивчити історію хвороби та дані судовомедичної експертизи. Документи вилучили правоохоронці. Коли зберемо усі папери, їх вивчатиме спеціально створена фахова комісія", - сказав директор ДОЗ Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Євгена Харченка поховали 21 травня.

23-річний Ростислав Комнатний помер у райлікарні міста Городок на Львівщині 27 квітня. За п'ять днів до того він звертався до медзакладу зі скаргами на біль у животі та блювоту. Його направили на амбулаторне лікування, призначили ліки від здуття і знеболювальне. Прооперували тільки тоді, коли стан погіршився. Родина Ростислава нарікає на лікарів. Кажуть, що вони вчасно не поставили йому правильний діагноз - гострий апендицит.

Зараз ви читаєте новину «Євген Харенко помер у муках в лікарні - мати звинувачує медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі