вівторок, 15 жовтня 2019 10:40

"Є совість?" - батьки призовників влаштували скандал під військкоматом

"Є совість?" - батьки призовників влаштували скандал під військкоматом
У Тернополі працівники військкомату ловили призовників. Фото: 20minut.ua

Сьогодні вранці батьки призовників влаштували скандал під стінами військкомату у Тернополі. Співробітники установи минулої ночі затримали їхніх синів.

За словами родичів, невідомі заламували юнакам руки і насильно вивозили до військкомату. "Полювання" на призовників вели біля нічних клубів, магазинів і автовокзалу, пише "20 хвилин".

"Мого сина Тараса забрали в п'ятницю, коли він вийшов до магазину. Живемо в Козовій, сину вже 26 років і він не ховався від служби в армії. Селище у нас невелике, всі один одного знають. Могли б просто прийти і вручити повістку по-людськи. Поговорити з сином нормально я не можу. Мені довелося чекати годинами, щоб під конвоєм його вивели до мене на кілька хвилин. Він увесь брудний, як свиня. Хотів дати йому чистий одяг, але Тарас сказав, що немає сенсу, бо всі хлопці там зараз такі. У них брудно. Привіз йому їжі, печива, а мене допитують, чи не передаю нічого забороненого - наркотиків чи алкоголю. У людей є совість? Вони глузують із нас. Жодного нормального відношення. Про яку службу можна говорити, коли діти озлобились на нашу армію через таке ставлення?" - розповідає батько затриманого Петро Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівника військкомату зарізали за кермом авто

Батьки викликали поліцію, щоб припинити незаконне утримування хлопців. Однак, за словами начальника сектора Тернопільського відділення ГУНП Андрія Кульчицького, їх не затримували, а "запросили" до військкомату, де вони "відпочивають".

Деяким батькам вдалося звільнити своїх синів під розписки про проходження медичної комісії в призначені дати.

Восени на строкову службу планують призвати 15,2 тис. осіб. Як зазначається, до Збройних сил України мають направити 9 тис. новобранців, Нацгвардії - 4,4 тис., Держприкордонслужби - 1 тис., Державної спеціальної служби транспорту - 800 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Є совість?" - батьки призовників влаштували скандал під військкоматом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі