субота, 15 квітня 2017 02:24

До Великодня роблять імбирні пряники у вигляді курчат
6

Фото: vikka.ua

Пряники з витонченим ароматом у формі курчат, кроликів, писанок та пасок виготовляють до Великодня майстрині Наталія Макаренко та Ірина Макарова із Черкас. Смаколики продають на ярмарках та готують на замовлення.

"Перший ярмарок, у якому взяли участь, був до відкриття новорічної ялинки у 2016 році. Вирішили зробити традиційний новорічний смаколик – імбирний пряник. На тому ярмарку містяни розібрали практично усе печиво. Тоді ми подумали: "А чому ці пряники можуть бути тільки новорічними, адже їх можна дарувати і на інші свята". Далі ми виготовляли тематичне печиво до Дня Святого Валентина, 8 березня", – розповідає vikka.ua Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних способів виготовлення великодніх писанок

До складу солодощів входять яйця, масло вершкове, цукор, борошно, мед, спеції – імбир, кориця, гвоздика мелена, мускатний горіх. Усі компоненти печива – натуральні.

"Після випічки пряника і заливки його глазур'ю починається творчий процесс. Він найдовший. Намагаємося не повторювати печиво, до прикладу курчатам додаємо якихось індивідуальних рис. Найважче із писанками, бо прагнемо повторити оригінальний орнамент, щоб була, як справжня".

Найбільше майстриням подобається експериментувати з пряниками-курчатами. Їх найбільше люблять діти.

"Найцікавіше було виготовляти яскравих курчат. Спочатку вирішили зробити велике, а до нього двох маленьких. І вийшло, ніби мама з дітками. Вони дуже яскраві і одразу привертають увагу, особливо малечі. Також випікаємо пряники у формі великоднього кролика. На Заході вважається, що він приносить яскраві яйця і солодощі дітям, які гарно себе поводили. А для прихильників традицій робимо печиво у формі паски. Це ціла композиція з глазур'ю та посипкою, крашанками, вербовими котиками та свічкою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні cтрави для стрункої фігури радить дієтолог

Зберігати такий смаколик можна до трьох місяців. Головне – тримати у закритій упаковці.

"Багато хто купує наше печиво зі словами: "Як таку красу можна їсти?". Є знайомі, які брали пряники родичам на подарунок, а ті зберігають їх і не їдять, бо шкода. Стоять на полиці як статуетки. А ще на ярмарках люди часто дивуються, що це печиво, зокрема через його складне оздоблення і дрібні деталі. Навіть деякі плутали з магнітиками".

Зараз ви читаєте новину «До Великодня роблять імбирні пряники у вигляді курчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі