середа, 25 січня 2017 14:29

Для Віти Заверухи зібрали 1,6 млн гривень застави

Віту Заверуху, яку звинувачують у співучасті в розстрілі беркутівців, звільнили під заставу. Бізнесмен Олексій Тамразов вніс потрібних 1,6 млн. грн.

Вчора, 24 січня, Солом'янський районний суд Києва після півторарічного утримання в слідчому ізоляторі відпустив Віту Заверуху, пише i-vin.info.

 

Товариші Віти Заверухи зустріли її під СІЗО з букетами квітів та криками "Вітаємо!".

 

"Цей раз суд зменшив заставу до 1 млн. 600 тис., її внесли. Вона знов на волі, я маю надію, що під варту вона не повернеться, тому що вона невинна повністю", - прокоментував адвокат дівчини Дмитро Біловчук.

Активістка сподівається на виправдальний вирок суду.

"Мене нарешті звільнили. Правда, під заставу. Але остання ухвала, яка була винесена судом, фактично оправдальна, тому що, виявилося, я не проходжу ні в одному з епізодів справи, яку мені шиють. Так що будемо боротися далі", - сказала Віта Заверуха.

У травні 2015 року в Києві невідомі в масках зі зброєю напали на автозаправну станцію. Злочинці поранили в руку співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.

Під час переслідування підозрюваних двоє співробітників міліції загинули. Також у перестрілці загинув один із грабіжників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хорт" пообіцяв витягнути з тюрми Віту Заверуху

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних - Андрія Романюка, Миколу Мнишенка, Євгенія Кошелюка, Данила Ситнікова. Пізніше заарештували 19-річну Вікторію Заверуху, яка була знайома із затриманими. Зі слів прокурора, вона безпосередньої участі в пограбуванні заправки не брала, але допомагала перевозити зброю.
Усі затримані були активістами Євромайдану, а потім воювали добровольцями в зоні АТО

.

Зараз ви читаєте новину «Для Віти Заверухи зібрали 1,6 млн гривень застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі