понеділок, 18 грудня 2017 17:14

Дитячі речі від благодійників опинилися на смітнику інтернату

Дитячі речі від благодійників опинилися на смітнику інтернату
Пакунки з дитячими речами активісти знайшли на смітнику інтернату. Фото: ru.tsn.ua

У Полтаві на території школи-інтернату №2 знайшли купу дитячих речей у сміттєвих баках. Напередодні до дитячого будинку приїздили активісти, які влаштували для вихованців розваги та пригостили солодощами з нагоди дня Святого Миколая. Привезли й багато пакунків з одягом для дітей.

"Перед поїздкою ми поцікавились у директорки інтернату, що привезти дітям. Вона сказала, що будуть раді всьому, потрібні підгузки і навіть цукор. Оcкільки мене читають багато людей в Інстаграмі, речі збирали пів-Полтави. Приносили і нові, і вживані, проте всі в порядку, чисті та випрасувані. При нас педагоги пообіцяли, що розберуть та віддадуть дітям. А після свята вихованці написали нам в соцмережі з проханням повернути обіцяні подарунки", - сказала 28-річна Анна Корнієнко, одна з активістів.

Адміністрація інтернату запевняє, що не знає, чому речі опинилася на смітнику. І яким чином благодійники вночі потрапили на закриту територію закладу, аби подивитися на вміст баків - теж не розуміє. Директорка дитбудинку Алевтина Ключинська заявила, що активісти влаштували провокацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, чому в Ізраїлі дітей віддають в інтернати

"Чув, що такі випадки — не рідкість. Полтавський інтернат забезпечений від А до Я. Активісти привезли дуже багато речей. Не думаю, що їх сильно сортували, бо збирали поспіхом. А в дитбудинку відкрили першим пакет з "б/ушкою", то все скопом і викинули. Спрацював людський фактор. Тепер роздмухали конфлікт, бо активісти не звикли до такої реакції. Але в результаті найбільше постраждають діти — бо одні не будуть вірити, а інші — не пускатимуть до вихованців", - зазначив полтавець Антон Крилов, 30 років.

У соцмережах активно обговорюють знайдені на смітнику речі. Люди обурюються і вважають, що непотрібну одежу треба було передати тим, хто її дійсно потребує.

До 2026 в Україні планують закрити всі інтернати. Замість них створять Центри соціальної допомоги сім'ям та дітям. В таких центрах будуть надавати наступні послуги: соціально-психологічна реабілітація, робота з батьками дітей для повернення дитини в сім'ю, соціальна адаптація дітей в суспільство, соціальна профілактика, поліпшення відносин в сім'ї та інші. Діти, яких не вдасться залишити в родині, житимуть в малих групових будиночках. Він буде розрахований не більше, ніж на 15 дітей. Життя в такому будиночку буде наближене до сімейних умов.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі речі від благодійників опинилися на смітнику інтернату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі