четвер, 03 серпня 2017 13:17

День поліції відзначили показом спецтехніки
31

Вшанування загиблих поліцейських
Фото: Денис Скриль
Криміналісти кожні півроку мають нові технології

В Полтаві відзначили День Поліції. Правоохоронці демонстрували спеціальні техніку, озброєння і обладнання.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Поліція стала на шлях реформ і вже другий рік допомагає полтавцям берегти спокій і життя. Маємо підтримку керівництва, яке передало 18 японських позашляховиків. Тепер кожен район області має загін поліцейських, які можуть швидко зреагувати на виклик. Кожного дня маємо виклики як із боку злочинності, так і для допомоги громадянам, із якими намагаємося впоратись. Вже пробує свої сили загін спецпризначення КОРД, в Кременчуці буде працювати оновлений водний патруль", - сказав Олег Бех, керівник Полтавської обласної поліції.

Поліцейські хвилиною мовчання вшанували загиблих колег і пообіцяли допомагати їх родинам. Силовики від влади отримали сертифікати на квартири і подарунки.

"Із кожним роком завдання для криміналістів змінюються. Кримінал витрачає гроші на найсучасніші інструменти для крадіжок. Намагаємось йти в ногу із часом, тому доводиться постійно вчитись. У нашій службі не відбулось кардинальних змін із формуванням поліції. На кожний злочин виїздить один чи кілька спеціалістів, залежно від території і виду злочину", - розповів Олександр Онупко, керівник криміналістичного забезпечення поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр відкрив сервісний центр МВС.

"Вибухотехнічне обладнання дуже дорого коштує. Тому нашому відділу постійно бракує коштів. Дуже хотілось би мати спеціального робота, який перед вибухотехніком дистанційно перевіряв небезпечний предмет. Це б захистило життя і зекономило час на експертний огляд. В останній час збільшилась кількість вибухівки, яка замаскована під звичайні побутові речі. Було б добре мати рентген, який би дозволив виявити небезпеку. Кримінал почав використовувати мережу інтернет для навчання, доступність вибухівки і створюють саморобні вибухові пристрої. Для спеціалістів із вибухівки в поліції значно додалось роботи. Також ми працюємо і в зоні АТО", - сказав Сергій Товма, начальник вибухотехнічного відділу Полтавської поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтаві запрацювала патрульна поліція.

"Зміни від створення поліції стались кардинальні. Почав роботу сектор ювенальної превенції. Це новий напрямок, який працює над профілактикою і попередженням злочинів. Тепер маємо системну роботу, на яку раніше завжди бракувало часу. У міліції була добре налагоджена робота із передачі досвіду молодому поколінню колег. Зараз мають під час навчання всі тонкощі зрозуміти. Всі, хто пройшов атестацію, допомагають новим кадрам в поліції. Доводиться постійно навчатись, щоб підтримувати кваліфікацію", - розповіла Жанна Ахіджанян, начальник сектору управління превентивної діяльності Полтавської поліції.

Найактивніше розглядали обладнання і спецтехніку діти, фотографувались із поліцейськими і розпитували про зброю.

В Полтаві в сервісному центрі МВС працює 11 адміністраторів. Заміна посвідчення водія має тривати 30 хв, а перереєстрація автомобіля - півтори години. Для 11 регіональних підрозділів надали 18 японських позашляховиків. Під час відкриття сервісного центру працівникам поліції подарували 31 квартиру.

Зараз ви читаєте новину «День поліції відзначили показом спецтехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі