вівторок, 29 серпня 2017 18:44

"Давіть мене, як муху" — будівництво кладовища спровокувало бійку, є травмовані

Автор: 33 канал
 

Сьогодні у Вінниці відбулись найзапекліші сутички за нове кладовище у мікрорайоні Сабарів.

З самого ранку будівельники за допомогою охорони завезли на місце майбутніх могил більше 100 секцій паркану та почали його монтаж, пише 33 канал.

Місцеві жителі, які що чергували на полі викликали підмогу та пресу. Почалась бійка та штовханина. В результаті 2 карети швидкої забрали із поля в лікарні мінімум 5-х. Двох у часників акції протесту, двох поліцейських та фотографа інтернет-видання Власно.інфо.

"Ранок починається не з кави. А з ударів тітушок на Сабарівському полі. На моїх очах людей били ключками якимись. Стрибали молодики ногами по жінці. Мене били тричі. Господи, я не можу в це повірити. Вперше з часів Майдану мені прилетіло в голову, - пише журналіст Богдан Новак у Facebook. - Спочатку розбили ніс і залили очі тереном, потім я встав і пішов зі словами: "НЕ БИЙТЕ, ПРЕСА!". В перший раз я їх теж кричав. Але не допомогло. Тричі я підходів і знімав їх обличчя. Обличчя командирів. Тричі мене зупиняли ударом в голову з руки. Смартфон в один бік, а я у інший. Встаю. Отримую вдруге вже після того, як показав поліції, хто мене бив. Далі б'ють вже ногами по голові. На очах в правоохоронців. Як на Майдані. Вже втретє. Вже в стрибку б'ють".

На місце бійки керівник міської поліції викликав додаткові патрулі.

Після того, як люди остаточно зупинили монтаж паркану на поле приїхали два заступники міського голови Микола Форманюк та Сергій Тимощук. Вони знову запросили на перемовини до Сергія Моргунова 5-х від громади Сабарова, але дискусія нову переросла на сварку із матюками, криками та образами.

"Дефіцит місць на кладовищах, всі дозволи є, дайте працювати і ховати померлих городян" - заявили чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бажаєте могилу в лайні?" - цвинтар розбивають над каналами очисних споруд

Почались нові заворушення. Люди кидались під вантажівку, їх пробували забрати.

"Стоятиму до кінця! Давіть мене як муху!" - один чоловік заліз під МАЗ і вхопився руками за передній міст.

"Це наша земля! Ми не хочемо ніяких перемовин і кладовища. Забирайте своїх людей, техніку, забор і йдіть геть! Чи ви нас не чуєте?, - відповіла заступнику мера група людей із Сабарова.

У Вінниці мешканці мікрорайону Сабарів зупинили техніку, яка приїхала на будівництво кладовища на полі поблизу їх помешкань. Перекрили проїзд своїми автомобілями і почали безстрокову акцію протесту.

Зараз ви читаєте новину «"Давіть мене, як муху" — будівництво кладовища спровокувало бійку, є травмовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі