субота, 19 липня 2014 17:03

Чиновник за корупцію заплатить штраф

Чиновник за корупцію заплатить  штраф

Суд розглянув справу колишнього чиновника, голови РДА Томашполя на Вінниччині Олександра Корчового. Його звинувачували у корупційній діяльності. Перебуваючи на посаді голови районної адміністрації, чоловік створив підприємство, з якого отримував прибутки. За законом, у десятиденний термін після призначення на посаду, мав передати керівництво фірмою іншій людині.


Адміністративну справу проти чиновника розпочали працівники СБУ. Нагляд здійснювала обласна прокуратура. Розглядав голова - суддя Олег Пилипчук.

"Прокуратура просить із обвинувачуваного штраф та конфіскацію збитку, який завдав державі. Штраф у розмірі 150 неоподаткованих мінімумів громадян, а це 2550 гривень. Та конфіскувати гроші, які заробив Корчовий на підприємстві - близько сімсот тисяч гривень", - каже старший прокурор району, Сергій Дацюк. Сам під час слухання ознайомлюється із матеріалами. Пояснює, що не знає подробиць справи. Відкласти слухання, аби ознайомитися із деталями - не просить.

"Таке враження, що тут уже все домовлено між прокуратурою та адвокатом Корчового, - каже у перерві активіст самоборони, який приїхав на судове засідання. Імені просить не називати. - Прокурор веде себе неадекватно. Не може відповісти на жодне запитання судді. Таке враження, що навмисно розвалює справу, аби корупціонер не був покараний. Тут потрібно просити суд провести незалежний аудит підприємства, подивитися, які були доходи і куди ці гроші витрачалися. Викликати свідків до суду, опитати. А вже потім виносити рішення".

Підсудний, 52-річний Олександр Корчовий, наполягав на тому, що є безробітним. Бо за три дні до суду звільнився із посади керівника заводу. А його власне підприємство - збиткове. Хоча має під посівами 100 гектарів землі, які ще за головування губернатора Івана Мовчана викупив за 200 тисяч гривень.

"Мій підзахисний - нічого державі не винен. У нього така ж відповідальність, як у Петра Олексійовича Порошенка. Той також у термін десять днів не повідомив, що передав свою фірму в інші руки. Яким би не було рішення сьогодні - ми будемо його оскаржувати в апеляції", - сказав Ігор Лукавський, адвокат.

За півтори години суддя виносить рішення - зобов'язує Корчового сплатити дві з половиною тисячі штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник за корупцію заплатить штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua