вівторок, 12 грудня 2017 12:52

БТІ незаконно вимагає гроші у власників квартир

БТІ незаконно вимагає гроші у власників квартир
БТІ "Інвентаризатор" відмовляється надавати державному реєстратору безкоштовні довідки, що підтверджують право власності на нерухомість. Фото: poltava.to

У Полтаві приватне Бюро технічної інвентарізації наживається на власниках нерухомості. Підприємство "Інвентарізатор" бере 182 грн за довідку, яка за законом є безкоштовною.

Йдеться про документ, що підтверджує право власності на нерухомість, яка зареєстрована до 2013 року, пише "Полтавщина". Ця довідка необхідна для продажу, приватизації чи дарування житла.

Згідно законодавства, установа, яка реєструвала власність до 1 січня 2013 року, зобов'язана безкоштовно впродовж 3 днів надати інформацію про власність державному реєстратору.

"Ми робили запити в БТІ на отримання довідок про власність, але отримали відписки, що вони не можуть їх дати. БТІ "Інвентаризатор" — це монополіст, який трактує закон на власний розсуд", - зазначили фахівці з полтавської державної служби реєстрації.

Через відмову БТІ надати довідки державному реєстратору власники квартир мають особисто приходити до організації "Інвентаризатор" і платити 182 грн.

"Крім того, в БТІ "Інвентаризатор" довідка про підтвердження права власності видається тільки з виходом інженера для обміру вашої квартиру. Цей вихід коштує 231 грн. Якщо інженер знайде перепланування, доведеться заплатити ще 300 грн", - зазначають у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підробні документи на квартиру можна купити за $500

На думку автора публікації, ситуація виникла через те, що до 2013 року право власності реєструвало саме БТІ "Інвентаризатор". Отже, сформувало базу майже всіх власників майна у Полтаві. 2008 року, коли мером Полтави був Андрій Матковський, БТІ очолили особи, наближені до міського голови. Зараз підприємством керує Володимир Корчака - депутат Полтавської міськради і член команди Матковського.

На Одещині суддя Наталія Анісімова переписувала квартири переселенців з ДНР на бойовиків. Встигла переоформити майже 20 житлових помешкань. На документах вказувала роки оформлення, що передували окупації Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «БТІ незаконно вимагає гроші у власників квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі