середа, 21 січня 2015 18:33

Близько 2,5 тисяч вінничан мобілізують до Збройних Сил України

Близько 2,5 тисяч вінничан мобілізують до Збройних Сил України

Близько 2,5 тисяч жителів Вінниччини поповнять лави Збройних Сил України. Про це розповів в.о. військового комісара Вінницького обласного комісаріату Олег Кислюк.

"Планується призвати патріотично налаштованих громадян України, фізично здорових, морально та психічно стійких, що отримають військову підготовку. Однак, це не означає, що можна відмовитися служити, повідомивши, що ти не на стільки великий патріот, пацифіст і за мир в усьому світі. Звичайно, якщо призовник буде впиратися, говорячи, що він не патріот, то його небезпечно брати на передову. Пускати будемо, в першу чергу тих, хто хоче захищати Батьківщину", - наголосив він.

Із території регіону на потребу армії також направлять 100 одиниць техніки, вона вилучатиметься з підприємств, установ та у фізичних осіб. Кислюк запевнив, що цього разу держава врахувала всі минулорічні помилки. Тому кожен мобілізований матиме військову форму сучасного зразка, речі для особистого комфорту та отримуватиме грошове забезпечення.

"Всі військовослужбовці отримуватимуть грошове забезпечення. Ті, хто безпосередньо у зоні АТО мають подвійне забезпечення — 5 тисяч гривень, це для рядового складу. У навчальному центрі сума залежатиме від військового звання і вислуги років", - додав в.о. військового комісара.

Варто зазначити, що в області побільшало випадків ухилення від несення служби. "У Вінницькій області нараховується 140 осіб, які не бажають служити. Вже зареєстровано 22 кримінальних провадження за ухилення від мобілізації. Нині відомо два факти про вручення підозри за даним правопорушенням", - заявив заступник начальника відділу прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк.

Всього на території Вінниччини підлягають мобілізації близько 100 тисяч громадян.

Зараз ви читаєте новину «Близько 2,5 тисяч вінничан мобілізують до Збройних Сил України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі